Værvarsel fra Yr, levert av NRK og Meteorologisk institutt

ytringen.no

I en begrenset periode kan du lese Ytringen gratis på nett.
Ta kontakt på tlf. 74 39 60 50 for å få fortsatt digital tilgang dersom du ikke allerede er abonnent.

Bandet Stiv Kuling består av en kompis-gjeng fra Flatanger. De skapte stor stemning blant tilskuerne på årets Sildvika-festival.

God stemning på Sildvika-festivalen

Sildvika-festivalen gikk av stabelen i helga. Med nesten firesifret antall solgte billetter og generelt god stemning kan man kalle det for en suksess.

Kultur · Publisert 09:13, 10 jul 2018


Festivalen er inne i sitt femte år. Med arrangementer fra torsdag til lørdag. En camping fylt av feststemte mennesker og mange frivillige så gikk det smertefritt for seg.

Medlem i arrangørkomiteen for Sildvikafestivalen, Stine Barstad Holm sier de er kjempefornøyde med hvordan det har gått.

– Vi er veldig fornøyde med hvordan det hele har gått. Det har gått fint for seg hele tiden, sier Holm.

Det var mye folk i Sildvika i helga. Det ble solgt 950 billetter, det var leid ut 30 plasser i campingområdet og det var 20 båtplasser som var leid ut.

Stor takk til de frivillige

En festival som Sildvika er avhengig av at det er frivillige som kan ta seg tid til å hjelpe til.

– Med camping, båtplasser og fester så er det en del logistikk å tenke på. De to kveldene det var fest har vi hatt hele 70 vakter. Uten de frivillige så har det ikke vært mulig å gjennomføre en slik festival. Lokalbefolkningen i Gravvik gjør en kjempejobb i å gjøre dette mulig. I tillegg var det frivillige fra Rørvik, Kolvereid og Abelvær blant annet. At de tar seg tid til å hjelpe til er kjempeartig, sier Holm.

Tett program

På torsdagen ble det arrangert quiz. Det var veldig populært, med spørsmål som var varierte slik at flere kunne hevde seg.

På fredag begynte campingen å fylle seg opp. Mange campingvogner ispedd med noen «partybusser» skapte god stemning. Når kvelden kom startet artistene å spille. Først ut var Ytter-Namdalske Graceland. Det mest lokale innslaget på musikkfronten under festivalen. Etter de kom bandet Bøgdabråk og etter de spilte bandet Jävlar på Kärlek opp til dans. Navnet tilsier at de er svenske, men de er faktisk fra Innherredsområdet.

På lørdag startet Holmsve kvelden på scenen, deretter kom Anders Jektvik på scenen. Når han kom på så begynte folket å strømme i høy fart ned mot scenen. Kvelden og festivalen ble avsluttet av bandet Stiv Kuling fra Flatanger.

Artistene ga tilbakemeldinger på at de var imponert over den servicen de hadde fått. Og at de gjerne kommer tilbake.

Butikkhistorien er til salgs

I dag er det en håndfull butikker igjen i Bindal, men på det meste var det rundt tretti små butikker i kommunen. Nå har Bindal museums venner gitt ut et hefte med historien om de... torsdag 16:54