Værvarsel fra Yr, levert av NRK og Meteorologisk institutt

ytringen.no

I en begrenset periode kan du lese Ytringen gratis på nett.
Ta kontakt på tlf. 74 39 60 50 for å få fortsatt digital tilgang dersom du ikke allerede er abonnent.

Fornøyde familier fra Leka, Bindal og Sømna hadde en innholdsrik dag på Hildringen Aktivitetsgård. Foto: Privat

Testet ut «Familie-farmen»

Hver tirsdag i juli er det lagt opp til et tilbud med familie-dag på Hildringen Aktivitetsgård. 24. juni ble testuren gjennomført, og alt var tilrettelagt for en dag i ekte «Farmen»-ånd.

Nyheter · Publisert 20:01, 9 jul 2018

Sommertilbudet har fått navnet «Farmen familiedag på Hildringen», og er en del av opplevelsessatsing i Bindal denne sommeren.

Det er utviklet i et samarbeid mellom Kystriksveien, Hildringen Aktivitetsgård og Bindal Utvikling, med støtte fra Innovasjon Norge. For å kunne delta på tilbudet må man foreta en nettbestilling hos Kystriksveien i forkant.

På like vilkår

«Familiefarmen» har aktiviteter likt konseptet «Farmen». Men her blir man ikke stemt ut. Man får fire timer som er fylt med aktiviteter på Hildringen Aktivitetsgård.

Det gis mulighet til å prøve ut øksekast, pil og bue, tautrekking og slegge. Dessuten er det gruppeoppgaver som skal løses. Dette inkluderer hele familie-gruppen.

– Dette er lagt til rette for familier som ønsker å gjøre noe spesielt sammen i sommerferien. Konkurransene tilrettelagt for barn, og gjennomføres på like vilkår hos gruppene. Som at de eldste får de tyngste sleggene, og barna bruker en hammer, forteller daglig leder Anja Tjelflaat i Bindal Utvikling.

Det er J.B. Båtskyss som har fått oppdraget med å frakte deltakerne ut til Hildringen. På denne testturen 24. juni var familier fra Leka, Bindal og Sømna deltakere.

Lage sin egen pizza

All aktivitet foregår utendørs, og med to lavvoer innen rekkevidde er det fint å søke ly om været ikke er helt optimalt.

– Alle får mulighet til å komponere, og grille sin egen pizza. Det er matopplevelsen i dette konseptet. Deltakerne ga uttrykk for at de var veldig fornøyd med dagen, så nå er det bare å melde seg på for alle som ønsker.

Turene går som sagt hver tirsdag i juli, sier Tjelflaat som opplyser at Bindal Utvikling gir underskuddsgaranti denne sommeren.

– Det innebærer at siden det er første sommeren dette prøves ut, så gjennomføres turen uansett om det er få påmeldte.

– Det dreneres som aldri før

For noen år siden begynte Vikna kommune å gi tilskudd til drenering av dyrket jord. Den grønne næringen på Vikna har gravd mange mil med grøfter med den støtten i ryggen. mandag 18:36

Ny båt til Emilsen Fisk

Emilsen Fisk fikk nylig overlevert en ny hurtiggående lokalitetsbåt. Leverandørene opplyser at dette vil effektivisere transporten til og fra lokalitetene til det viknabaserte... mandag 09:57

Fusjonen mellom AQS AS og KB Dykk AS er gjennomført

Fusjonen mellom flatangerselskapet AQS AS og ytternamdalske KB Dykk AS ble gjennomført på torsdag. Dermed har Namdalskysten fått et av landets aller største leverandører av... fredag 12:58

Ber om redusert eiendomsskatt

Eierne av Abelvær gård har søkt Nærøy kommune om å få fritak for eller redusert eiendomsskatten. Rådmannen i Nærøy går inn for at eiendomsskatten kan halveres på bakgrunn av... fredag 08:15

Krevende å få bygd opp veien igjen

Det kan ennå gå lang tid før veien som raste ut nord for Kvernan i Årsetfjorden blir bygd opp igjen. Vegvesenet melder at det ikke er trygt å gå inn i området med arbeidsfolk ennå. torsdag 14:54