Værvarsel fra Yr, levert av NRK og Meteorologisk institutt

ytringen.no

I en begrenset periode kan du lese Ytringen gratis på nett.
Ta kontakt på tlf. 74 39 60 50 for å få fortsatt digital tilgang dersom du ikke allerede er abonnent.

18 mil på sykkel hører med når man deltar i triathlon. Foto: Privat

Andreplass i hard konkurranse

Nærøyværingen Marius Karlsen deltok i helga under triathlonet Ironman i Haugesund. Dette resulterte i en andreplass i klassen 18-24 år.

Sport · Publisert 09:32, 6 jul 2018

– Dette går overraskende bra, bortsett fra ei tå som kjennes ut som den er på vei til å falle av, ler Marius på telefon fra Haugesund.

Marius fullførte Ironman på tiden 9.43.19, noe han er veldig fornøyd med.

Dette er tredje sesong Marius konkurrerer i triathlon, og regner seg selv som nybegynner mot mange av konkurrentene.

– Det er artig å få et sånt resultat, jeg kom inn som nummer ti av i overkant av 700 påmeldte totalt i en knallhard løype som bestod av 3800 meter svømming og 18 mil sykling før maraton på 42,2 kilometer. Jeg har ikke vært i nærheten av et slikt resultat før, sier Marius.

Bak et resultat som dette ligger det uhorvelig mange treningstimer, nærmere bestemt mellom 800 og 900 timer i året.

– Det tar tid og koster penger å holde seg i form på dette nivået. Man må «sette av dagen» for en konkurranse, for å si det sånn, ler Marius.

Marius blir sponset av Sport1 Rørvik, men er usikker på hvor lenge han kan holde på i Norgestoppen.

– Jeg er helt klart avhengig av en sponsor eller flere om jeg skal kunne satse slik jeg selv ønsker, oppsummerer sprekingen som til daglig er student i Hamar.

Neste planlagte konkurranse for Marius er i Åre, Sverige 11. august. Der avsluttes det med fjellmaraton hvor utøverne får prøve seg på mellom 2000 og 3000 høydemeter.

– Det er helt klart en tøff utfordring, og hardere på papiret enn helgas Ironman. Men vi hadde mange høydemeter å forsere denne helga også, men det verste ble unnagjort på sykkel, konkluderer han.

Med treningsmengden Marius legger ned i sporten sin, er resultater som det i helga en stor dose motivasjon å ta med seg videre.

– Det er selvfølgelig artig å få betalt for strevet i form av gode resultater etter så mange treningstimer, avslutter Marius Karlsen.

Beviset på andreplass i klassen. Foto: Privat

Nå kan det bli motorsportbane

Aksjonsgruppen mot Valmyra motorpark har ikke fått medhold hos sivilombudsmannen i sin klage på motorparkplanen. Dermed ser det ut til at byggingen endelig kan begynne, nesten ti... mandag 19:36

Vil ha med flere opp Brækkabakkan

På fredagen under Kolvereiddagan er det tid for løpet Brækkabakkan Opp igjen. Arrangørene har kommet med noen endringer for å få med flest mulig opp bakken. tirsdag 09:13

Andreplass i hard konkurranse

Nærøyværingen Marius Karlsen deltok i helga under triathlonet Ironman i Haugesund. Dette resulterte i en andreplass i klassen 18-24 år. fredag 09:32

Verdige mottakere

Bindal fotballs G16-lag deltok på Kippermocupen i Mosjøen sist helg. 350 lag var deltakere på cupen, og blant dem ble laget fra Bindal valgt ut som de verdige mottakerne av Fair play-prisen. fredag 18:15

Bach løper for seier

Ole Marius Bach skal løpe flere etapper for Namdal løpeklubb i St.Olavsloppet. Bach håper å bidra til at Nord-Trøndelags beste løpeklubb kan være med å kjempe om seieren i... torsdag 20:43

Flere ytternamdalinger til landsfinale

Forrige helg var det bilcrossløp i Svenningdal like utenfor Trofors. NMK Ytre Namdal stilte med mange førere. onsdag 17:25