Værvarsel fra Yr, levert av NRK og Meteorologisk institutt

ytringen.no

I en begrenset periode kan du lese Ytringen gratis på nett.
Ta kontakt på tlf. 74 39 60 50 for å få fortsatt digital tilgang dersom du ikke allerede er abonnent.

Brækkabakkan Opp har vært et fast innslag under Kolvereiddagene i noen år nå. I år ønsker arrangørene at så mange som mulig snører på seg joggesko og blir med.

Vil ha med flere opp Brækkabakkan

På fredagen under Kolvereiddagan er det tid for løpet Brækkabakkan Opp igjen. Arrangørene har kommet med noen endringer for å få med flest mulig opp bakken.

Sport · Publisert 09:13, 10 jul 2018

Fredag den 10. august er det klart for Brækkabakkan Opp nok en gang. Det har blitt en fast happening med motbakkeløp under Kolvereiddagene. Tidligere år har kunnet skilte med mange deltagere som har tatt seg helt ut i bakken.

Arrangørene av løpet er Kolvereid ski og Kolvereid friidrett. De samarbeider godt i å lage et best mulig opplegg for de som er med. Både på deltagersiden og for publikum.

Vil ha med flere

Styremedlem i Kolvereid Ski, Jann Inge Rosenvinge sier de har lagt til nye ting for å få med flere deltagere.

– Nytt av året er at vi skal ha en ny klasse i løpet. Det er ment for bedrifter, lag og foreninger. De skal stille et lag på tre løpere som skal løpe sammen. Det er mange som ønsker å være den beste bedriften i sitt felt. Nå kan man konkurrere om hvem som er den sprekeste bedriften. Grunnen til dette er at vi vil åpne opp for at flere blir med på Brækkabakkan Opp, sier Rosenvinge.

Ny klasse

De sender i disse dager ut invitasjoner til lag, foreninger og bedrifter. Slik at de kan melde seg på det tradisjonelle løpet.

Han ønsker at så mange som mulig stiller i alle klassene.

– Vi starter med barneløpet. Det er en litt kortere løype, som går til Nærøy Bil og tilbake til målområdet. For de andre klassene er det samme løype som før. Det blir 3,2 kilometer løping med Brækkabakkan på slutten. Så man bør ha spart litt på kruttet før den kommer, sier Rosenvinge.

Antall viktigere enn nivå

Han forteller videre at arrangementet er ment for alle.

– Vi liker å ha med noen eliteutøvere. Men det viktigste er at flest mulig tar turen og har det artig. Vi skal også ha en hare som skal hjelpe å sette farten i deltagerne. Vi skal lage showet, så får deltagerne trene litt motbakke i tiden før det braker løs under Kolvereiddagene, sier Rosenvinge.

Han vil takke sponsorene som er med. Og om det skulle være noen spørsmål så er det bare å ta kontakt. Man kan lese om løpet på nettsiden bakkanopp.no, der finner man informasjon om løypa og mer praktisk info. De tre beste i alle klassene blir premiert. Alle som starter i barneklassen vil få premie.

Det har vært vanlig at det er god stemning langs løypene og i målområdet på Brækkabakkan Opp. Litt Tour de France i miniversjon.

Alle kan delta, men har man ikke bein ment for løping kan man være med å heie i målområdet. Årets konferansier under Kolvereiddagene, Frode Alnæs skal slik det ser ut være speaker for anledningen.

Nå kan det bli motorsportbane

Aksjonsgruppen mot Valmyra motorpark har ikke fått medhold hos sivilombudsmannen i sin klage på motorparkplanen. Dermed ser det ut til at byggingen endelig kan begynne, nesten ti... mandag 19:36

Vil ha med flere opp Brækkabakkan

På fredagen under Kolvereiddagan er det tid for løpet Brækkabakkan Opp igjen. Arrangørene har kommet med noen endringer for å få med flest mulig opp bakken. tirsdag 09:13

Andreplass i hard konkurranse

Nærøyværingen Marius Karlsen deltok i helga under triathlonet Ironman i Haugesund. Dette resulterte i en andreplass i klassen 18-24 år. fredag 09:32

Verdige mottakere

Bindal fotballs G16-lag deltok på Kippermocupen i Mosjøen sist helg. 350 lag var deltakere på cupen, og blant dem ble laget fra Bindal valgt ut som de verdige mottakerne av Fair play-prisen. fredag 18:15

Bach løper for seier

Ole Marius Bach skal løpe flere etapper for Namdal løpeklubb i St.Olavsloppet. Bach håper å bidra til at Nord-Trøndelags beste løpeklubb kan være med å kjempe om seieren i... torsdag 20:43

Flere ytternamdalinger til landsfinale

Forrige helg var det bilcrossløp i Svenningdal like utenfor Trofors. NMK Ytre Namdal stilte med mange førere. onsdag 17:25