Værvarsel fra Yr, levert av NRK og Meteorologisk institutt

ytringen.no

Jørund Lislien, Dag Christer Brønmo og Tom Rune Helstad gleder seg sammen med resten av B-gjengen til konsertene på Kolvereid og Terråk.

En låt ble til utsolgte julekonserter

B-gjengens julekonsert i Olavshallen var utsolgt månedsvis i forkant, og nå er det Kolvereid og Terråk som skal få besøk. Men hvordan ble det slik?

Åpen · Publisert 16:05, 1 des 2019

B-gjengen har etterhvert blitt en merkevare for Bindal, og med fulle konserthus i Trondheim så er det ikke så rart at bindalingene er stolte av det jordnære og folkekjære bandet sitt. Det er langt fra å ta en spillejobb med coverlåter til å stå på stor scenen med egen julekonsert, og historien bak er interessant.

Det var etter en spillejobb på Kolven på Bindalseidet for noen år tilbake at bandet snakket sammen om å få til egne låter.

– Han Jørund har nå en, sa Dag-Christer Brønmo. Jørund Lislien på sin side var en smule sjenert over å legge frem låta, men da den ble fremført så skjønte de andre at her var det noe helt unikt. Så unik at de andre mente den burde gjøres noe mere med.

Det ble til julekonsert på Terråk, venner ble tatt med i oppsettet for å gi større variasjon og spenn i låter, og siden ballet det på seg med julekonsert i Trondheim i 2017. En suksess som ble gjentatt i år, og som allerede er bestilt til neste år.

Før den tid kan bandet med venner oppleves på Kolvereid 13.desember og Terråk 14.desember.

Hør gutta selv fortelle i podcasten.

Første utskiping av containere med olje

Torsdag ble 23 containere med fiskeolje fra Vital Rørvik skipet ut fra Kråkøya. Dette var første utskiping i historien av denne type last fra det nye havneanlegget.