Værvarsel fra Yr, levert av NRK og Meteorologisk institutt

ytringen.no

Ove Løfsnæs (til venstre) blir styreleder i det nye AQS AS, mens Ola Krystad blir daglig leder.

Fusjonen mellom AQS AS og KB Dykk AS er gjennomført

Fusjonen mellom flatangerselskapet AQS AS og ytternamdalske KB Dykk AS ble gjennomført på torsdag. Dermed har Namdalskysten fått et av landets aller største leverandører av servicetjenester til havbruksnæringen og andre aktører

Åpen · Publisert 12:58, 13 jul 2018

Fusjonsplanene mellom to av Namdalens største aktører innen dykkertjenester og andre servicetjenester til havbruksnæringen ble kjent allerede i april. Torsdag 12. juli ble det avholdt generalforsamling i de alle selskapene som omfattes av fusjonen, og det resulterte i at selskapene slås sammen, og beholder navnet og logoen til AQS.

– Vi er svært fornøyde med å ha kommet i mål med fusjonen. Det har vært en fin og lærerik prosess. Våre to selskap passer som hånd i hanske til hverandre, og alt ligger til rette for at vi skal få til mye bra i tida som kommer, sier sier Ola Krystad som blir daglig leder i «nye» AQS AS. Krystad har fram til nå vært daglig leder i KB Dykk, et selskap som i sin tid ble startet som et enkeltmannsforetak av hans far, Kaare-Bjørn Krystad. Det ytternamdalske selskapet har de senere årene hatt en enorm vekst i både antall ansatte og i antall fartøy. Det samme har AQS, som har hatt base i Flatanger, begge selskapene har hatt området fra Trøndelag og oppover Nord-Norge som sitt hovedområde. Etter fusjonen har AQS en flåte på 23 servicefartøy og 165 ansatte, derav 65 arbeidsdykkere. Det gjør AQS til landets største dykkerselskap. AQS OG KB Dykk hadde i 2017 en samlet omsetning på 272 millioner kroner, opplyser selskapet i en pressemelding.

- Vi kan nå tilby et bredt spekter av tjenester, og har flere fartøy og mer folk å spille på. Flåten er spredt over et stort geografisk område, og det gir kort mobiliseringstid. Vi er ofte nært kundene, i alle fall fra Trøndelag og nordover, og det er en stor fordel, sier Ola Krystad i en pressemelding som er sendt ut i anledning fusjonen. Han mener at en av styrkene til det nye selskapet, er den svært høye kompetansen både på sjø- og landsida.

- Vi har lang erfaring innen mange felt. Mange har vært ansatt i mange år, og vet hva de snakker om. Vi er klar på hva som er styrkene våre, og hva vi kan jobbe med for å bli enda bedre. Med de høye krav som stilles i dag, blant annet til dokumentasjon, er det flere som sier at det trengs et stort selskap. Og sammen blir vi nå en stor og solid aktør i dette markedet, sier Krystad gjennom pressemeldingen.

Det selskapet Fanøyskjæret AS som blir største aksjonær i nye AQS, de var tidligere eneeier av AQS og dette selskapet eies igjen av Ove Løfsnes. Han blir styreleder i det nyfusjonerte selskapet. Fanøyskjæret eier 54 prosent av aksjene etter fusjonen.

KB Dykk har de senere årene vært en del av NTS ASA-systemet. NTS vil fortsatt ha en stor eierandel i selskapet, men de vil ikke være en del av NTS ASA konsern på samme måte som tidligere. NTS ASAA vil eie 23 prosent av aksjene i AQS AS. De resterende 23 prosentene eies av far og sønn Ola og Kaare-Bjørn Krystad. De sitter med 11,5 prosent av aksjene hver.

Styret etter fusjonen består av Ove Løfsnæs (styreleder), Dagfinn Eliassen, Hermod Holte Fledsberg og Kaare-Bjørn Krystad.

AQS AS opplyser at fortsetter som i dag med tre kontorer – i Flatanger, i Rørvik og i Alta, samt at de har fartøy og mannskap i arbeid langs hele norskekysten og delvis i utlandet.

Ytringen får ny nettløsning

I disse dager blir det åpnet for muligheten til lese alle saker i Ytringen Avis på nett. Det er nå helt i innspurten med å få på plass en operativ betalingsløsning for abonnenter....

Intens jobb for å klargjøre til skolestart

Digitalisering av både lærere og elever, skolebygging og nytilsatt administrasjon er elementer som må være på plass før et nytt skoleår tar til i Nærøy. Kommunen har valgt å...
ledige stillinger

Nærøy kommune:
Assisterende rektor og fagarbeider renhold

Se annonsen her

SinkabergHansen:
Økonomisjef konsern

Se annonsen her

Flo og fjære
Politilogg