Værvarsel fra Yr, levert av NRK og Meteorologisk institutt

ytringen.no

MOT til å flyte

Åpen · Publisert 06:03, 18 des 2020

Ja nå lurer du sikkert på hva som kommer. MOT til å være i flytsonen ville antakelig vært en mer treffende overskrift. Jeg er der nå, i flytsonen. Uten å bli for personlig, så har dagen i dag vært en god dag. Jeg liker ikke å se meg tilbake, men enkelte ganger tvinges jeg til det. Men når det er sagt, og gjort, er det bare å brette opp ermene og se framover. Jeg liker å si at vi noen ganger bare må krumme nakken og peise på. Det handler om å vise MOT til å leve.

Å være i flytsonen er herlig. Ting går av seg selv, blir akkurat som du har tenkt, eller bedre. Handlinger utføres med positive fortegn og resultatene blir ekstremt bra. Hva tyder det på mon tro? Jo, jeg har svaret. POSITIVT FOKUS!

Å tenke at ting går bra, at det blir en løsning bare du selv vil det. Det er utrolig viktig å ha det fremst i panna, og i hjertet for den saks skyld. Tankene våre er utrolig veiledende og de fører oss omtrent dit vi vil. Det hender jeg må jobbe med meg selv for å finne det riktige fokuset, men min erfaring er at det løser seg alltid hvis du tar deg tid til å vente og søke de riktige løsningene. Som dere alle vet har vi våre motbakker og våre nedturer. Bagasjen vi bærer på er det kun vi selv som vet om. Men jeg kan oppfordre dere til å finne noen å dele det med. Å få lettet trykket litt.

For det som har skjedd har skjedd. Spist er spist, og gjort er gjort. Å ha ro til å takle ulike situasjoner vil jeg si er en gave. Jeg blir inspirert av folk som klarer å reise seg etter vanskelige og utfordrende nedturer. Folk som viser ro og tålmodighet, raushet og stå på vilje. Heldigvis er det mange som gjør det, og de er modige forbilder for oss andre. Jeg må innrømme at mange ganger er det vanskelig. Det er vanskelig å finne MOT til å fortsette. Det er så lett å gi opp, så mye enklere å finne unnskyldninger for å vike unna. Men er det en ting MOT organisasjonen og MOT arbeidet i egen kommune med nysgjerrige og reflekterende ungdommer har lært meg, så er det å ikke flykte. Ta konfrontasjonene og ikke gi opp.

Men vi er alle avhengige av at noen har MOT til å bry seg. Å ha et nettverk som bryr seg om oss, som er der og støtter opp når det røyner på. Jeg vil derfor slå et slag for kjærligheten. Uten kjærligheten er vi ingenting. Helt ærlig så mener jeg at jeg er bare halvparten av meg selv uten min store kjærlighet. Kjærligheten som får meg i balanse når jeg vakler, kjærligheten som veileder når jeg tviler og kjærligheten som åpner dører når alt er svart.

Derfor er kjærligheten, nettverket, positivt fokus og «learning by doing» så viktig. Påvirkningskraften fra de rundt deg er viktigere enn alt annet. Men husk at du er den beste utgaven av deg selv når du har trua på at dette klarer du.

Leserinnlegg
På fremsiden nå
Ytring - les folkets meninger
Fiskeri & havbruk
Kjentfolk

Otilje 8 år

Kjentfolk onsdag 09:44
Rett fra levra

Å tie ihjel er ikke veien å gå

Kommentar torsdag 09:19
Smånytt

Bartebil legges ned i april

Notis onsdag 10:36

Innstilte ferger

Notis onsdag 19:20