Værvarsel fra Yr, levert av NRK og Meteorologisk institutt

ytringen.no

Oppdatering på dataangrepet mot Helgelands Blad

Etter dataangrepet mot Helgelands Blad kan det være fare for at informasjon om våre abonnenter er på avveie. Etter råd fra datatilsynet ber vi derfor våre abonnenter om å bytte passord.

Åpen · Publisert 11:00, 5 okt 2021

Natt til fredag 24. september ble Helgelands Blad utsatt for et dataangrep med såkalt ransomware.

– Helgelands Blad drifter abonnementstjenestene for Ytringen og som en konsekvens av angrepet ble også vi rammet. Vi begynner nå å få en oversikt over situasjonen, og vi kan ikke med sikkerhet si at informasjon om våre abonnenter ikke er på avveie. Ettersom vi ikke kan garantere for integriteten i informasjon om våre abonnenter ber vi deg om å bytte passord, sier daglig leder Synnøve Hanssen.

Dersom du har brukt samme passord på ytringen.no og andre steder må du også bytte der. Vi har fått forsikringer om at ingen kortinformasjon er på avveie.

Slik skifter du passord

For å skifte passord må du inn på ytringen.no og inn på Min Side og skifte der. Får du ikke tilsendt passord da så må du sende en mail til abonnement@ytringen.no så skal vi sende så fort vi får behandlet henvendelsen. De vil ble fulgt opp gjennom helgen.

Feilaktig trekk for abonnement

Vi vet at mange har opplevd å bli trekt for abonnement hos oss ved en feil. Dette skyldes at man etter angrepet gjorde et forsøk på å gjenoppstarte abonnementsserveren fra april hos Helgelands Blad. Denne aksjonen gjorde at abonnementssystemet igangssatte trekk.

Alle disse er bestilt refundert og var lovet refundert senest tirsdag.

Etter en beskjed vi har fått fra Nets blir det ytterligere forsinkelser med refusjonene.

Årsakene til dette er at systemet Nets bruker prioriterer utbetalinger i stedet for refunderinger, noe de nå jobber med å endre.

Vi beklager ulempen dette medfører.

På fremsiden nå

Avsluttet sesongen med seier

Sport lørdag 18:33
Ytring - les folkets meninger
Rett fra levra

Vi har alle et ansvar!

Kommentar onsdag 13:09

Det blåser på kommunetoppene

Kommentar torsdag 17:42
Smånytt

Rodde og Lilje

Notis fredag 20:53

Nærøysund bridgeklubb

Notis torsdag 14:19