Værvarsel fra Yr, levert av NRK og Meteorologisk institutt

ytringen.no

Knut Roar til minne

Døde · Publisert 09:47, 2 des 2020

Vi forlot kontoret en helt ordinær tirsdag ettermiddag. Onsdag morgen troppet vi opp på NAV Nærøysund som vanlig. Bare ikke Knut Roar. Hans stol stod tom.

I sjokk og vantro mottok vi budskapet om at Knut Roar aldri mer kommer tilbake. Ufattelig, trist og vondt. Da var det godt for oss kolleger å sitte sammen. Sammen deler vi sorgen over å ha mistet han, sammen deler vi gleden over livet vi fikk ta del i.

Knut Roar kom til Kolvereid for å komme nærmere sønnen Remi Andre som bodde i nabokommunen Leka sammen med sin mor. Han søkte og fikk jobb som bidragsfogd ved Nærøy trygdekontor i 1992 og fortsatte deretter i NAV.

Siden ble han boende her og levde halve livet sitt på Kolvereid. Knut Roar var også engasjert utenfor jobb og en kjent skikkelse innen idrett- og musikkliv.

Knut Roar var et så eiegodt og snilt menneske, som har satt spor hos mange. Med sin lune og imøtekommende måte å være på, viste han omsorg for enkeltmennesket. Knut Roar tok seg tid til å lytte til alles historier, oppriktig interessert og med et hjerte som ønsket å forstå. Nettopp derfor følte mange seg trygge og ivaretatt i møtet med Knut Roar.

Etter et møte med Knut Roar på NAV-kontoret tidligere i år, ga en dame han en solid takk i en vanskelig livssituasjon. Hun takket for at han alltid stilte opp når hun trengte det, og hun kalte ham en engel. Knut Roar smilte beskjedent, sa at de ikke var vant til å høre sånt i NAV. Men han takka. Knut Roar var like beskjeden som han var arbeidsom, og så på det å få hjelpe mennesker som et privilegium.

Det beste med jobben er møtet med folk, sa Knut Roar ofte. Han fikk være med på både gleder og sorger i folks livsløp, da jobben hans på NAV omfattet alle velferdstjenester i livet vårt – fra fødselspenger til gravferdsstønad, alle ytelser fra vugge til grav.

At Knut Roar var glad i jobben sin var tydelig. Ofte var han den første som kom på jobb om morgenen, og ikke sjelden var den siste som gikk hjem på ettermiddagen.

Etter 28 år i Nærøy trygdekontor og NAV Nærøysund var kunnskapsbasen hans stor og omfattende. Knut Roar var grundig og ville at ting skulle gjøres ordentlig. Hadde han ikke svaret, så visste han hvor han skulle lete. Og han fant alltid ut av det.

Knut Roar var en hjelpsom og støttende kollega. Sto vi fast, var veien til Knuts kontorpult den korteste veien til kunnskap. Vi fikk alltid hjelp.

Etter å ha vært kollegaer i mange år har vi blitt godt kjent med og glad i Knut Roar og vi vi tenker på han som familie.

Knut Roar var samfunnsengasjert. Holdt seg oppdatert på hva som skjedde rundt oss. Han leste mye og lyttet til podkast om tema som angikk mennesker, samfunnsliv, politikk, forskning, kosthold og trening.

Det gjorde han til en interessant person å snakke med, og har gitt mange gode samtaler.

Takk Knut Roar, for din lune humor, ditt lyttende øre, smittende latter, for det du fant på av fark og tull. Takk for lavmeldte samtaler og høylytte diskusjoner, for hjelp og råd du gav oss og alle de som trengte tjenester fra NAV. NAV Nærøysund bli ikke det samme uten deg.

Våre tanker går til Knut Roars familie som har mistet en far og en bror.

Vi lyser fred over Knut Roars minne.

Hilsen dine kolleger ved NAV Nærøysund

På fremsiden nå

MOT til å leve

Helg fredag 07:30
Ytring - les folkets meninger
Fiskeri & havbruk
Kjentfolk

Nikolai 4 år

Kjentfolk fredag 08:32

Svein Gunnar Ediassen fyller år!

Kjentfolk torsdag 10:49
Rett fra levra
Smånytt

Koronanytt - 27. februar

Notis lørdag 10:25

Bartebil legges ned i april

Notis onsdag 10:36