Værvarsel fra Yr, levert av NRK og Meteorologisk institutt

ytringen.no

Torlaug Engelsen til minne

Døde · Publisert 09:37, 15 mar 2021

I løpet av livet, gjennom ungdomsår og voksenliv, kan vi være så heldige å møte på mennesker som har satt ekstra fotavtrykk, som har beriket livet ditt. Torlaug var en av dem. Hun var en person det lyste av.

Det var med stor tristhet jeg fikk budskapet om hennes død. Vi visste at hun hadde fått en alvorlig sjukdom. Likevel hadde vi ønsket at hennes tid sammen med sine kjære skulle bli lengre. Hennes tapperhet og mot vil dog bli stående som et adelsmerke knyttet til hennes minne.

Hun var en av de første jeg møtte av ungdommer på Kolvereid, før realskoletid. Det var i prestegården, da vi begge hadde venner i familien Gudvangen. Vi fikk umiddelbart god kontakt, da vi begge var interessert i idrett, håndarbeid og skolearbeid. Så fikk vi utdypet kontaktnettet via Nærøy privat-kommunale realskole.

Torlaug tok sin lærerutdanning, og senere spesialutdanning innenfor kroppsøving. Her krysset våre livsveier igjen. Som lærere ved Nærøy ungdomsskole. Torlaug var en høyt elsket, respektert og faglig dyktig lærer. Hun hadde alltid en egen glød og entusiasme, som både elever og kolleger dro nytte av. På lærerrommet var hun alltid et midtpunkt. Med sin lune humor, treffende replikker og store positivitet.

Ikke minst var Torlaug høyt aktet i lokalmiljøet. Og hun hadde et stort samfunnsengasjement og sine meningers mot. I tråd med dette, engasjerte hun seg politisk og ble medlem av kommunestyret i Nærøy. Noe vi også fikk felles. Jeg merket at når hun tok ordet der og engasjerte seg, evnet hun noe unikt: At hun ble lyttet til.

Det vil bli et stort tomrom og savn av Torlaug i lokalmiljøet nå. Men sjølsagt mest overfor hennes nærmeste, som hun hegnet så sterkt om og elsket så høyt. Det er ikke få strikkeplagg som har kommet fra hennes hånd, og som symbolsk kan gi varig varme...

Med stor ærbødighet og takk, lyser jeg fred over Torlaugs vakre og verdige minne.

Runbjørg

Høytflyvende sykkeltur?

Nyheter søndag 13:30
På fremsiden nå

Ett år med nye hobbyer

Helg søndag 07:15
Ytring - les folkets meninger
Fiskeri & havbruk
Kjentfolk

Jubilanter 16.-22. april

Kjentfolk onsdag 10:02

Sverre 4 år

Kjentfolk onsdag 09:45
Rett fra levra
Smånytt

Koronanytt - 16. april

Åpen fredag 08:17

Endringer i ledelser

Notis torsdag 15:47