Værvarsel fra Yr, levert av NRK og Meteorologisk institutt

ytringen.no

Vikna kommune

Den dagen det skulle ryddes...

Helg · Publisert 07:00, 19 okt 2019

Det hadde ligget i luften en stund. Hint. Ikke store, men nok til at de ble registrert og lagt i hjernearkivet under «div.fortrengning».

Søndagen, den siste i september, viste seg fra en grå og våt side. Sommerblomstene blomstret såpass at det var for tidlig å tømme utekrukker og avslutte uteblomstsesongen. Huset var sånn rimelig i orden, dog kunne vinduene med hell fått seg en vask, men ruskevær var meldt dagen etter og da kom de til å bli like urene igjen. Ikke kunne jeg bake, da det var partallsuke og flo.

Det var strengt tatt ikke annet å gjøre enn å sette seg i godstolen med ei bok...

Det var da det skjedde.

Ordene hans smalt som kinaputter rundt ørene mine. Jeg hadde kommet på side 23 i min nye bok og visste at denne boka var så bra at jeg kunne sitte oppslukt til den var lest ferdig. Jeg skvatt, men klarte utad å vise en stoisk ro, som skulle signalisere «Samme hva du sier, så har jeg har ikke anledning akkurat nå». Han ignorerte signalene, og sa:

– Klokka 11 ska du og æ rydd garasjen.

Jeg ble desperat, lammet, men heldigvis ikke handlingslammet. Idet han smelte igjen ytterdøra la jeg ut følgende på Facebook:

«H J E L P!

Dette som jeg trodde skulle bli en avslappende og lat søndag tenderer nå til å utvikle seg i helt motsatt retning. Øverengen har iført seg arbeidsklær og gitt meg beskjed om å gjøre det samme og innfinne meg i garasjen om kort tid. Det skal ryddes.

Kunne noen hjelpsomme sjeler der ute kontakte Øverengen og be ham med seg på kafé, melde behov for hjelp med noe eller noe annet egnelig slik at prosjekt garasjeryddingmedfruen blir utsatt?? Jeg betaler selvsagt.»

Jeg ble ikke reddet. Jeg måtte til pers. Jeg måtte si avskjed til diverse skatter jeg hadde i garasjen. Nå er de solgt. Stort sett til andre damer som kom og hentet kuppene sine med mennene sine på slep.

Ei dame kom og hentet et bord hun oppdaget hun hadde bydd på før. Nå ble det endelig hennes.

Mannen hennes virket ikke så fornøyd. Øverengen ble fornøyd etterhvert.

God helg!

Lise Marit Rødnes

Livsfarlige burkakjørere!

Det er ikke så mange som går med nikab eller burka her i landet, og de vekker oppsikt og undring når de viser seg i det offentlige rom. Gjennom den smale åpningen ved øynene så... søndag 09:00

– Å hopp i sofa e det beste

I Bikuben barnehage på Rørvik møter vi fire år gamle Erik Johnsen Valø og tre år gamle Mie Marie Strand Kvilaas. De har mange interesser, men en ting deler de en lidenskap for,... lørdag 13:00

En prøve på arbeidslivet

Blant permer og dataskjermer skal Maren Finne få en smak på hva økonomifaget kan gi av muligheter og oppgaver i Nærøysund. fredag 09:43

Veterinæren med hjerte for v-stil

Sist uke hadde vi den første høststormen med vind på over 30 meter i sekundet. Tenk deg at du skal hoppe på ski i den vinden, for det er nettopp den vindstyrken som møter en... fredag 21:47