Værvarsel fra Yr, levert av NRK og Meteorologisk institutt

ytringen.no

Therese nyter tiden hjemme med sønnene Lucas og Marcus. Foto: privat

Designet kjole for Miss Universe

Therese Schiager Brækkan er en av de som valgte å forlate distriktet og lever ut sin drøm med mann, barn og jobb i Billingstad.

Helg · Publisert 21:29, 10 sep 2021

Therese bodde sine første år i livet på Strand. Hun flytta så til Kolvereid da hun gikk på barneskolen.

– Da jeg flytta hjemmefra dro jeg til Val og gikk hestelinjen der, men etter videregående dro jeg til Trondheim. Det var i 2006, forteller Therese. Etter hvert begynte interessen for design å gro fram.

– Det begynte vel da jeg bodde i Trondheim og jobbet på Agape brudesalong. Der ble jeg kjent med en make-up artist, som jeg begynte å jobbe sammen med. Vi tok på oss diverse oppdrag til photoshoots, musikkvideoer, avisartiker og så videre der hun sminket og jeg stylet klærne. Etterhvert ønsket jeg å lære meg å designe og lage klærne selv. Så jeg dro til København og utdannet meg til klesdesigner der. Jeg syns det er veldig gøy å skape noe fra ide til ferdig produkt, sier hun og forteller at hun har blant annet laget finalekjole til Miss Universe Norway. Det er nok noe av det største hun har gjort i jobben.

– Den samme kjolen var også med i den nye musikkvideoen produsert av Stargate. Så jeg så den på nyhetene i januar. Det var jo litt stas da! sier hun. Hun har sitt eget merke som hun har kalt LTdesign (enkeltmannsforetak).

Etter at hun fikk barn ønsket hun seg en mer 8-16 jobb, og videreutdannet seg med en bachelor innenfor økonomi.

– Jeg har nå begynt å jobbe i et regnskaps-og økonomifirma. Så hovedfokuset mitt er på familie og økonomijobben, men jeg tar jeg på meg syoppdrag og holder på med design i helger/fritiden, forteller hun og legger til at hun nå er i mammapermisjon og nyter bare dagene hjemme med babyen.

På fremsiden nå

Inviterer til tre folkemøter

Nyheter tirsdag 09:57

Sterk vind gir fergetrøbbel

Nyheter tirsdag 08:02