Værvarsel fra Yr, levert av NRK og Meteorologisk institutt

ytringen.no

Fiskeri & havbruk

Lar meg ikke påvirke – ihvertfall nesten ikke...

Helg · Publisert 10:10, 28 sep 2019

Altså, i en alder av 48 år burde jeg nå stå så stødig i meg sjøl at jeg ikke lar meg påvirke av andres snapper og Instagram og facebookinnlegg...

Og jeg står rimelig støtt. Mot det meste. Et snev av dårlig samvittighet og misunnelse når jeg ser rødlette damer har sprunget løp de har satt seg som mål og smilende poserer foran kamera, ja, eller statuser om topper som har blitt bestige, ja, men sånn generelt, ganske støtt.

Men det er ett område jeg tydeligvis er helt påvirkbar, har totalt manglende selvinnsikt og har elendige ferdigheter i å klare det: Strikking.

Bilder av strikkebunningen, pledd, tekopp og hæsjtægg sjelefred, samt flotte bilder av ferdige strkkeprodukter gjør noe med meg. «Jeg vil også!!!» skriker det inni meg, med en 6-årings trass og vilje.

Jeg kjøpte strikking i fjor. Av Dorthe Skapell. Hun sendte meg det jeg vil anta var en personlig hilsen med «lykke til», ga meg en pen veske jeg kunne bære strikketøyet med meg i samt garnnøster i flotte farger. Å en oppskrift. En forferdelig vanskelig oppskrift. Jeg klarte ikke vrangborden engang!

For å gjøre en lang historie kort, ble strikkinga akuttplassert i Namsos til min svigerinne. Det var nok lurt både personlig og familiemessig sett. Genseren kom i retur ferdig strikket, og jeg kunne faktisk påberope meg æren av å ha strikket et par omganger på den.

Nå har jeg gått på en smell igjen. Nytt strikketøy er innkjøpt.

Denne gangen klarer jeg vrangborden; det er to rett, to vrang,to rett og to vrang. Hvis jeg gjentar det for meg sjøl mens jeg strikker går det som en lek. Skjønt en lek... Den skal være 10 cm lang. Det tar et hav med tid å strikke 10 cm vrangbord.

Å sjelefred får jeg når jeg legger ifra meg strikkinga, jeg har skuldrene oppi ørene mens jeg holder på.

Men denne gangen, denne gangen skal jeg ta bilder. Etterhvert da. Når skuldrene senker seg, jeg får skiftet til et nøste som ikke er så tuggete og den vriene vrangborden er unnagjort.

#strikking #sjelefred #pledd #te

Lise Marit Rødnes

– Som båteier har man et ansvar for at båten er sikker

Nå som temperaturen begynner å stige er det mange som begynner å gjøre klar båtene sine for sommeren. Det finnes mange måter å gjøre ting på. Jan Morten Stræte fra Kolvereid har... søndag 07:53

Fargeklatter i tilværelsen

De siste ukene har jeg gjenopplevd min egen historie i form av mange gjemte «skatter». Loftet i barndomshjemmet har blitt tømt. Det er utrolig hvor mye som har blitt samlet på.... lørdag 11:50

Fredagsquizen!

fredag 11:31