Værvarsel fra Yr, levert av NRK og Meteorologisk institutt

ytringen.no

MOT til å bruke

Helg · Publisert 06:01, 30 apr 2021

Mange ting har flere bruksområder og er veldig nyttige i hverdagen. Vi sier ofte at han eller hun er som poteten, kan brukes til alt. Mennesker som har flere talenter og gode egenskaper kan ofte brukes til mye. Om ikke riktig alt, så mye. Det er folk som er positive, kreative, omgjengelige og flinke til å finne løsninger. De fikser ting, ordner opp og ser løsninger i det aller meste de tar i og holder på med. Vi er ikke riktig der alle sammen, men jeg tror det handler mye om å ha trua på at du kan. Tørre å prøve og tørre å feile. Å ha MOT til å prøve ut nye ting gir deg jo en erfaring uansett hvordan det går. Det handler nok mye om hvor mye du legger i det. Å gå «all in» som det så fint heter er en god beskrivelse. Da gjør du det du kan, for full guffe. Det må være MOT til å leve det.

I vårt arbeid med ungdommene lærer vi dem å bruke MOT sine verktøy for å utvikle seg selv som mennesker. Verktøyene er som poteten, de kan brukes overalt, av alle. Flybensin er et av verktøyene. Å gi og få flybensin. Gir du flybensin gleder du andre ved å komme med hyggelige kommentarer, være oppmuntrende og god mot andre. Du er den ansvarlige kulturbyggeren som ser de små tingene og sørger for å forsterke det positive. Et enkelt hei og et godt smil kan være betydningsfullt for den som får det. Dele godt humør og god energi likeså.

Lommelykta til MOT er et kjempenyttig verktøy som jeg ofte bruker. Jeg bruker den på meg selv når jeg kommer i de baner at jeg tenker negative tanker. Det kan være nok at det regner og er grått ute, på dag fire liksom! I dag tidlig brukte jeg lommelykta for å fokusere positivt. Var tidlig på jobb for å få gjort mest mulig, men det meste skar seg. Ikke kontakt med skriveren, dokumenter forsvunnet fra skya og det ene med det andre. Jammen sa jeg en fin morgen. Men ved å sette fokuset på det jeg faktisk fikk til å gjøre ble dagen utrolig bedre. Satte på Happy hist fra Spotify, tok fram MOT manus til neste MOT-besøk på 10.trinn og ringte MOT kollega Anniken og reflekterte rundt hva MOT sine utrolige gode verktøy kan brukes til og hva de betyr for oss.

Å bruke lommelykta på andre handler om å sette søkelyset på det folk er gode på. Det er viktig når du faller for fristelsen til å tro det verste om folk, at de ikke kan noe, at de ikke er gode nok eller i verste fall at de ikke er verdt noe. Det finnes noe bra i alle, selv om de av ulike årsaker har gjort noe negativt. Det handler om en felles forståelse. Det hjelper mye.

På fremsiden nå

To foreninger ble til én

Nyheter lørdag 14:45

Stjal bil og kræsjet

Nyheter lørdag 14:44