Værvarsel fra Yr, levert av NRK og Meteorologisk institutt

ytringen.no

MOT til å elske

Helg · Publisert 19:23, 2 apr 2021

Vi fungerer best når vi har det bra og de rundt oss har det godt. Bekymringer og stadige utfordringer påvirker oss på ulike måter, og det kan være at vi til tider kjenner at det blir nok. Å ha MOT til å leve handler mye om å gjøre det som gir energi, det som gjør dagene enklere og livet lettere å leve. Å starte med å elske seg selv er en fin begynnelse. Er du fornøyd med deg selv og klarer å godta deg selv slik du er, vil det være positivt for din emosjonelle helse. Å ha MOT til å bry seg blir lettere når du er fornøyd med deg selv. For det er positivt å være god mot andre, la det ikke være noen tvil om det. Å ha MOT til å bry seg blir en forlengelse av at du har et godt grunnlag med å være fornøyd med deg selv. En ting er sikkert, og det er at du skal leve sammen med deg selv hele livet. Da må du selv finne ut hvordan du vil ha det.

MOT til å elske seg selv betyr først og fremst å lære å verdsette seg selv. Det er lov å prioritere slik at du selv har det godt, men det må ikke gå utover de rundt deg. Ved god kommunikasjon finner man oftest ut av hvordan man løser eventuelle interessekonflikter. Aller først må du anerkjenne deg selv, dine styrker og svakheter. Se deg selv i speilet, bruk lommelykta på deg selv og ha fokus på å være den beste utgaven av deg selv så ofte som mulig. For utfordringer vil komme, noen ganger som lyn fra klar himmel. Det finnes de som vil utfordre deg og det finnes de som kan klare å få fram det verste i deg hvis du ikke har et positivt fokus og tenker at dette skal jeg riste av meg før det setter seg for dypt.

Mitt tips er å tenke slik at hvis du skal klare å være der for de rundt deg og gi dem den kjærligheten de fortjener, må du selv ha en god følelse av selvsikkerhet og selvfølelse. Ikke la negative krefter knekke deg, da blir det vanskeligere å elske.

Glem heller aldri at ingen av oss er perfekte, vi gjør alle feil og er sjelden fullkommen. Vi må trene på å takle våre feil, handtere negative følelser, skam og negativ kritikk. Ikke døm deg selv for hardt, vis deg selv respekt og du vil kjenne at det er godt å leve. Dyrk dine positive sider, voks sammen med de som gir deg energi. Vær tilstede og skap aktivitet i lag med de du er glede i, de du elsker minst like mye som deg selv. Husk det er de små tingene som utgjør en forskjell. Å gå en tur sammen, sitte rundt bålet og fortelle skrøner, se en god film, spille spill sammen eller rett og slett bare vær tilstede. Vis MOT til å leve, bry deg og si nei når det er nødvendig for å ta vare på deg selv og de rundt deg.

Høytflyvende sykkeltur?

Nyheter søndag 13:30
På fremsiden nå