Værvarsel fra Yr, levert av NRK og Meteorologisk institutt

ytringen.no

MOT til å fokusere

Helg · Publisert 06:04, 22 okt 2021

Hvor lang tid er det siden du oppnådde et mål i livet ditt? Er du slik anlagt at du setter deg mål og jobber bevisst for å nå dem? Vi er ulike vi mennesker, men ha litt fokus på det vi holder på med har aldri skadet. Det er mye vi kan ha fokus på. Alt fra hva vi liker best på brødskiva til hvem vi vil omgås med og hva vi vil gjøre i de timene vi er våkne. Noen elsker å lese en god bok, andre henter motivasjonen i en fjelltur, eller rett og slett synes det er helt ok å slappe av. Alt dette er positive ting, gjøremål som vi liker og som gjør oss godt. Men det skader ikke å ha fokus på seg selv og andre. Plante positive forventninger.

MOT ser en egenverdi i alle. Alle mennesker har noe bra i seg. Er du av den typen medmenneske som stiller opp for andre om de har det fælt? Klarer du å se det beste i menneskene rundt deg? Med et positivt fokus kan du nemlig gjøre en forskjell, og du kan overraske mange med ditt engasjement rundt andre. MOT jobber daglig for bedre inkludering. Gjennom blikk og kroppsspråk kan du inkludere andre på en positiv måte. Når du inkluderer viser du omsorg. Å bruke tid på, og sammen med andre, ser jeg på som en god investering i egen framtid.

Lagarbeid eller rett og slett gjøre noe sammen. Uansett så handler det om å vise forståelse for hverandre og ha fokus på at dette skal vi få til. La andre slippe til med sine ideer og forslag til løsninger. Vær klar over at du må bidra, du kan ikke være passiv og la andre dra lasset. Vis MOT nok til å lytte og reflektere over andres forslag. Det er en ting jeg har lært meg og det er at når du lar ting modnes får du et annet syn på det. Hva er det mest lærerike og inspirerende du holder på med i livet ditt? Hva er det som gjør deg glad og livet verdt å leve? Jeg er både glad og stolt når jeg kan presentere meg som MOT-manager i Nærøysund kommune. Vi ser at vi får til noe med ungdommene våre. Vi får tilbakemeldinger, både øye til øye og via sosiale medier at det vi holder på med er noe folk liker og har tro på. Det er selvsagt meget inspirerende og motiverende.

Livet handler mye om prioriteringer. Å finne ut hva man ønsker, hvilken vei man skal gå, og hva man skal gå for.

Lærer seg norsk i arbeidstiden

Nyheter tirsdag 10:50
På fremsiden nå