Værvarsel fra Yr, levert av NRK og Meteorologisk institutt

ytringen.no

MOT til å gi

Helg · Publisert 09:36, 9 jan 2021

Året 2021 startet ikke like bra for alle sammen. Naturkatastrofen i Gjerdrum og negativ utvikling med covid-19 viruset gjør at vi ser livet på en annen måte. Derfor er det uhyre viktig å fokusere positivt. Ja det er lett å si, men veldig viktig å gjøre. Graver du deg ned i det negative blir det aldri bedre. Vi må se etter lyspunktene, og erfaringene fra året som har gått når det gjelder et annerledes år, bærer med seg mye positivt. Ikke minst lærte vi mye om å gi tid til hverandre. Og vi får nok rikelig med anledning til det framover og skal du se.

Vi bør bruke tid på oss selv og på hverandre. Alle trenger å vite at det er noen der ute som bryr seg og som kanskje kan hjelpe. Det er skrevet mye om det å gi tid, ta seg tid og bruke tid, både på seg selv og de du har rundt deg. Utrolig viktig å vise de du er glad i at du har tid til dem. Å bruke tid er ren investering i framtida, og det er utrolig hyggelig å bruke tid sammen med andre. Det bør og være energipåfyll for å få en god psykisk helse. Januardagene har bydd på et herlig vær og det er gode forhold for å være ute. Ut å leke, ut å gå tur, ut å jobbe med praktisk arbeid, eller rett og slett tenne et bål og drømme deg bort.

Å vise MOT er ikke alltid så lett. Å vise at vi bryr oss kan mange ganger være veldig vanskelig. Hvordan vil det bli mottatt av mottakeren? Hvordan vil folk reagere når du bryr deg? Kan vi bry oss for mye? Vanskelige spørsmål, og svarene kan være både ja og nei alt etter hvem det er og hvilken situasjon du er i. Jeg ser at det er lurt å bare gi oppmerksomhet til andre. Ikke for mye, men heller litt enn ingenting. Ikke still noen forventninger om å få noe tilbake, men bare vær der og vis at du er tilstede. Gir du litt av tiden din får du mye tilbake i form av nærhet og gode relasjoner.

I året som gikk var det mange i vårt forholdsvis lille lokalsamfunn som fortalte sine historier gjennom media eller andre sosiale kanaler. Disse personene vil jeg si er forbilder for oss andre. De viser MOT til å stå fram, MOT til å fortelle sine historier, MOT til å si fra at nå er det nok. Slike folk inspirerer andre, men de er også sårbare. Men ved å gi av din tid til andre, være sammen med andre som trenger det og skape noe sammen vil du bygge relasjoner som er med på å forhindre at du blir alene den dagen du er sårbar, den dagen du trenger noen. For slike dager kommer. Det vet vi alle.

Vi trenger at noen gir av sin tid, bruker tid på oss, sammen med oss. Mye av det vi gjør i livene våre styres av at vi håper at noen andre skal like det. Vi vil bli sett. Vi vil bli hørt. Alle trenger kjærlighet, omsorg og ros. Men vi behøver og litt streng kjærlighet så vi ikke blir for bortskjemte. Det er godt å ha noen som viser vei, ikke sant.

Koronatilpasset Skreifestival

Næring torsdag 09:51
Leserinnlegg
På fremsiden nå

Testet positivt for korona

Nyheter torsdag 08:43

Avispakke på avveie

Nyheter torsdag 08:31