Værvarsel fra Yr, levert av NRK og Meteorologisk institutt

ytringen.no

MOT til å leve

Helg · Publisert 05:50, 26 nov 2021

En av kjerneverdiene til MOT er nettopp MOT til å leve. I det ligger det blant annet at man må ta vare på seg selv. For å kunne hjelpe andre må man selv ha det bra. Robusthet og trygghet er sentralt i MOT til å leve. Tørre å stå opp for seg selv og andre.
Verden er full av modige mennesker. Mange kjente helter og heltinner selvsagt, men også mange hverdagshelter som vi kjenner lite til. I min tid som lærer var jeg så heldig å få være sensor for avgangselever i Trøndelag i mange år.

Tiden med sensurering ble et høydepunkt i en travel hverdag, og hver besvarelse var spennende, nettopp fordi det bak hver innlevering var en ungdom som hadde gjort sitt beste. Engasjerende, rørende, reflekterte og interessante tekster som ga mening og påfyll for mitt videre virke. For noen år tilbake var temaet helter. Blant superhelter og fotballspillere dukket det opp en tekst i bunken der helten var mamma. Etter hvert kom det flere tekster der mamma ble omtalt som helten. Kjærlige, ærlige og sterke tekster der mamma sin trygghet og omsorg, visdom og ubegrensede kjærlighet ble formidlet på høyt nivå av ungdommene. Tryggheten, roen, disiplinen og den strenge kjærligheten mamma gir sine kjære ble formidlet av flere ungdommer på en fantastisk måte.

Mødre som har MOT til å leve, MOT til å stå opp for sine uten å forlange noe tilbake. Det er ekte kjærlighet det. Det er det MOT handler om, å brenne for noe, gi alt du har for det er viktig for deg, vise ekte følelser helt naturlig. MOT til å leve er nettopp det å være seg selv, lede seg selv slik at man klarer å ta vare på andre. Samtidig handler MOT til å leve om å ha en iboende glød for å få gjennomført det man ønsker, å brenne for noe, ha passion. MOT til å leve dreier seg og om å akseptere det å ikke alltid være bra. Det er ingen som klarer å være perfekt bestandig. Til neste gang kan du tenke på hvordan du viser MOT til å leve.

Lærer seg norsk i arbeidstiden

Nyheter tirsdag 10:50
På fremsiden nå