Værvarsel fra Yr, levert av NRK og Meteorologisk institutt

ytringen.no

MOT til å se det beste

Helg · Publisert 09:09, 5 jun 2020

I de to siste spaltene har jeg vært innom det å fokusere positivt og se mulighetene i stedet for begrensningene. MOT har som nevnt flere verktøy som hjelper oss med dette. Ved å være positiv og optimistisk vil du bedre oppnå målene dine og det blir desto artigere å leve ut drømmene dine. Det handler mye om å være på hugget, ta initiativ og gripe mulighetene når de byr seg. MOT til å ta valg handler mye om dette. Griper du ikke sjansen når den er der kan det være for sent neste gang.

Å fokusere positivt er å ta tak i ting du kan gjøre noe med. Det kan være ting i livet ditt, på skolen, på arbeidsplassen eller andre steder. Det du ikke får gjort noe med bør du la være å gruble på, det tapper deg bare for energi. I mitt liv og virke har jeg lært meg at motgang kan takles best ved å enten forsøke å glemme det eller krumme nakken og gå på. Valget må tas og i de situasjonene jeg har lagt ting på is, eller forsøkt å glemme det, handler det mest om at det er ting som det er lite og få gjort noe med. I de tilfellene jeg krummer nakken og går på handler det om at jeg brenner så for saken at jeg ikke vil gi meg. Det fører som regel til kreative løsninger som noen ganger gir et enda bedre resultat. Kall det gjerne en positiv utviklingsprosess.

MOT er opptatt av utviklingsmulighetene og MOT er opptatt av hele mennesket. Folk er jo forskjellige. Noen er konstant misfornøyde, klager og syter over ting de ikke får gjort noe med. Andre kritiserer helst de rundt seg og legger skylden på andre for at de selv er misfornøyde. Det å være problemfokusert, se begrensninger eller kose seg med misnøye har aldri gitt gode resultater.

Andre er mer opptatt av å finne løsninger, er mulighetsfokusert og ser de rundt seg på en positiv måte. Gir et smil, en tommel opp og bidrar til at de rundt seg også utvikler seg positivt. Slike folk er inspirerende og motiverende å ha med å gjøre. Hvorfor det er slik forskjell på folk er litt uvisst, men alt har jo en årsak. Men jeg er ikke i tvil om at jeg heier mest på de som klarer å holde det positive fokuset oppe, de som viser vilje av stål til å tenke løsningsorientert og gir jernet. De gir energi og deres væremåte unner andre noe.

MOT bruker speilet som et verktøy. Se deg selv i speilet og si til deg selv at dette er den beste utgaven av deg selv. Du kan bidra til at andre utvikler seg og at andre har det bra. Bruk smilet ditt og prat til folk på en hyggelig og fin måte. Du skriver din egen historie, så det er om å gjøre å handle så klokt som mulig for ditt eget ettermæle. Å finne det beste i en annen og utvikle det handler om å unne andre noe. Unn andre suksess, unn andre gode opplevelser uten at du selv blir misunnelig og bitter.

Den første drosjebilen i distriktet

I år er det 95 år siden den første drosjebilen kom til Ytre Namdal. lørdag 08:47

MOT til å dyrke

Jeg må innrømme en ting for dere. Jeg blir mer og mer opptatt av å se etter talentene til de rundt meg. Jeg synes det er uhyre viktig å kunne finne ut hva folk er gode på og være... torsdag 08:00
På forsiden nå:

Skytterne er i gang igjen

Etter en svært lang pause er distriktets skyttere i gang igjen. Til tross for over fre måneder med minimalt med trening var det flere som markerte seg høyt på resultatlistene i... søndag 12:58

12. Juli: Rolig helg i Ytre-Namdal

Enda en dag med regn og vind venter, men til uka skal det lette. søndag 07:55