Værvarsel fra Yr, levert av NRK og Meteorologisk institutt

ytringen.no

MOT til å stå opp

Helg · Publisert 06:00, 14 jan 2021

Vi trenger MOT til mye i livene våre, for fristelsene er mange. Daglig blir vi prøvd, påvirket og testet på ulike måter. Selv er jeg takknemlig for å ha organisasjonen MOT i ryggen som gir meg en solid ballast. MOT har ulike verktøy vi bruker for å få ungdommen til å lytte og for å gjøre ungdommen mer bevisst på egne valg.

Du må alltid ha tro på drømmene dine heter det i MOT sangen. MOT sangen er fin på mange måter. Den omfatter mye av det viktige her i livet og minner oss på at vi ikke er alene. Personlig ligger MOT sangen på spillelista jeg ofte har på når jeg kjører bil, og på tur til jobb i dag spilte jeg den. I mørketida er det av og til tyngre å få ting gjort. Det er lett å utsette ting og tenke at nei, dette klarer jeg ikke nå. Men selv om veien kjennes lang er det meste mulig. Vis at du har styrke og vis at du har MOT. Jobb sammen, å stå i lag om ting er alltid positivt. Å bygge relasjoner, kjenne at du hører til sammen med noen og se gleden hos den andre når dere lykkes. Men samtidig må du passe på å ta dine egen valg, ikke la deg påvirke for mye i feil retning.

Vis MOT til å leve. Ikke gjem deg bort selv om livet kan føles tungt innimellom. Vis at du er her, vis at du vil, for det er noen som kan hjelpe deg i motbakkene bare du selv vil. Ja, for alle har vi dager som er grå og kanskje et snev av svart også, det er sånn livet er det. Men tenk at motgang gjør deg sterk og mann deg opp til å stå opp for deg selv i egen eksistens. For du skal videre. Vis deg selv at du har styrke og du har MOT. Du har selv et ansvar, ikke bare for deg selv, men også for de rundt deg. Vi må gi noe av oss selv, vise at vi vil, at vi lever. Fokuser på det positive, for det finnes. På de mest grå dagene må du hente fram den positive energien som du vet finnes der inne. MOT bruker lommelykta som et verktøy. Lys på deg selv og finn fram det beste i deg selv. Klapp deg selv på skuldra og si til deg selv at dette skal gå bra, dette skal jeg klare. Og husk at størst av alt er kjærligheten. Ikke glem å elske deg selv, ikke glem å si til de rundt deg at du er glade i dem. Vis MOT til å bry deg, om deg selv og dem. Jeg avslutter denne MOT-spalten med gode og kloke ord fra inspirerende mennesker som har levd før oss.

På fremsiden nå

Nummer 44 i sprinten

Sport torsdag 16:00
Smånytt

Koronanytt - 27. februar

Notis lørdag 10:25

Bartebil legges ned i april

Notis onsdag 10:36
Fiskeri & havbruk
Smånytt

Koronanytt - 27. februar

Notis lørdag 10:25

Bartebil legges ned i april

Notis onsdag 10:36