Værvarsel fra Yr, levert av NRK og Meteorologisk institutt

ytringen.no

MOT til å tenke positivt

Helg · Publisert 07:38, 22 mai 2020

Ikke alltid så enkelt det. Når ting går i mot en og alt ser ut til å bli feil, ja da er det lett at de negative tankene tar over fokuset. Hvordan skal vi klare å tenke positivt, å forsterke det positive?

MOT bruker lommelykta til å forsterke det positive. Ved å sette lyset på det som er bra forsterkes det mange ganger og blir enda bedre. Lommelykta bruker vi på oss selv, på andre rundt oss og i ulike situasjoner. Finn det som er positivt og forsterk det. Tenk deg at du fokuserer på at det skal bli en ren innertier, ikke en skivebom. Det er alltid opp til deg selv hvordan du tenker og hvordan du handler. MOT til å leve handler om dette. Du tar selv dine egne valg. Mange ganger kanskje påvirket av de rundt deg, både positivt og mindre positivt, men til slutt er det du selv som må ta valget.

Se mulighetene i situasjonen eller mennesket. Det er bestandig noe å sette lyset på. Rett lommelykta mot det positive som er der et sted, og forsterk nettopp det. Ved å fokusere på det positive i det negative, snu det som ikke er så bra til den beste utgaven av det, da vil du oppnå mer energi og det vil bli lettere å finne gode løsninger. Ha fokus på det du kan gjøre noe med og glem det du ikke kan gjøre noe med. Ikke prøv å skylde på andre hvis noe blir feil. Let ikke etter syndebukker hvis du selv kan finne gode løsninger. Ved å bruke lommelykta er det utrolig hva du selv kan få til. Glem at andre kunne gjort det, gjør det selv da vel.

Det er nettopp ditt fokus som bestemmer om dette skal bli en god eller dårlig dag, om det skal bli et resultat du kan leve med eller om du skal skylde på andre fordi resultatet ble elendig. Klarer du å snu motgang og motstand til utviklingsmuligheter, klarer du å ta ansvar der andre skofter unna, ja da har du kommet et godt stykke. Vis at du vil, vis at du får til og vis at du ikke lar deg stoppe. Vis at du har MOT til å leve og at du er den som ser mulighetene der andre ser begrensningene.

Folk er forskjellige, og bra er det. Mens noen hiver seg på Facebook og sutrer og anklager, er det heldigvis andre som ser mulighetene i samme utfordring. Derfor er det bra at vi er så forskjellige. Neste gang du leser et innlegg med negativt fortegn kan nettopp du være den som finner en positiv løsning. Fokuser med tommel opp og bruk MOT til å tenke positivt.

Fiskeri & havbruk

Vil få flere ut i naturen

Trosopplæringen i Ytre Namdal ønsker at folk skal gå turer i nærmiljøet. Nå har de ordnet sporløyper rundt om i Nærøysund kommune for å få til nettopp det. lørdag 17:30

Panteinntektene er viktige for idrettslagene

I fjor samlet Kolvereid IL inn pant for nesten 70 000 kroner. Nå opplever de svikt i inntekter på grunn av korona. lørdag 13:30
På forsiden nå:

30. juni: Bytting av ferje og høy temperatur i dag

Gjennom natten som har vært så har politiet i ytterdistriktet et innslag i loggen. Fra midnatt til klokken kvart på ett ble det gjennomført en trafikkontroll på Brennholmen ved... lørdag 08:30