Værvarsel fra Yr, levert av NRK og Meteorologisk institutt

ytringen.no

Kolvereiddagene 2021

MOT til å være

Helg · Publisert 06:51, 16 jul 2021

Det er mye vi kan være. Vi kan være glade, muntre, positive. Vi kan være triste, lei oss, negative. Stemningen vi er i har alltid noe å gjøre med det som har skjedd, eller skjer i livene våre. Plutselig er det noe som utløser stemningen, og du rekker ikke alltid å tenke over hvordan du selv blir i nuet.

MOT har som kjent ulike verktøy som hjelper oss å fokusere positivt, tenke løsninger og se framover. Når livet oppfattes som vanskelig og det er tunge stunder hjelper det å bruke lommelykta og lete etter det som er bra, for vi har alltids noe som gjør livet lettere å leve. Det handler om å søke de rette ting og være takknemlige for det vi har, og det vi får til.

MOT i Nærøysund har evaluert siste skoleår, og i møte med våre kjære MOT-coacher kom vi i snakk om det å være takknemlige. Hør hva MOT-coach Eirin sa om dette:

Det har vært et rart siste år, alt på grunn av dette koronaviruset som vi er så lei av nå. Lockdown, hjemmekontor og hjemmeskole, hold avstand, ingen klemmer, lite sosial omgang og bruk av antibac hele tiden. Vår verden og vår hverdag som vi kjenner den er forandret, og selv om vi har vært veldig skjermet og heldige i Nærøysund påvirker Covid-19 fremdeles hverdagen vår. Jeg tenkte på dette en kveld jeg skulle legge meg: hvor viktig det er å tenke på hva man er takknemlig for når mye i livet blir annerledes, eller vanskelig. MOTs tankegang hjelper meg her. MOTs verdi om å ha mot til å leve hjelper meg til å se det positive i mørke situasjoner, for eksempel ved å tenke på det jeg er takknemlig for.

Vel, hva er jeg takknemlig for? Jeg er takknemlig for at jeg er heldig og bor i Norge, et fritt og trygt land, og jeg er takknemlig for at jeg er frisk. Jeg er takknemlig for at jeg har en trygg jobb jeg trives i, familie og venner jeg er glad i. Men mest av alt er jeg takknemlig for familien min, for barna mine, og for den uslåelige gleden ungene ser i de små ting. Barna hjelper meg med å flytte tankene bort og fokusere på det å leve i nuet. Jeg er takknemlig for barnelatter og de små ting. Jeg stikker ofte hodet innom soverommet til ungene før jeg legger meg, og en kveld slo det meg hvor stor minstefrøkna har blitt. Skoleklubber, snart seks år og førsteklassing. Hun lå der langstrakt i senga, og plutselig så hun så stor ut. Ikke voks så fort, tenkte jeg. Jeg vil ha deg liten og lykkelig uvitende i den gode barndommen en stund til. Plutselig slo flere tanker ned i meg. Tankene ble til ord, og ordene ble til et dikt. Jeg deler dette diktet med dere, og håper dere også tar dere tid til å tenke over hva dere er takknemlige for, spesielt når livet er vanskelig og det ser mørkt ut.

Barndom

Eg høyrer deg flire

Ein latter så ekte

Så trillande og glad

Så utan uro og ansvar

Eg ser deg danse

Ein dans så fri

Så uredd og usensurert

Så utan hemjingar og grenser

Eg høyrer deg fortelje

Fortelje om dei små ting

Så engasjert og full av liv

Så utan filter og redsel

Eg ser deg leike

Leike deg gjennom barndommen

Så ivrig og kreativ

Så utan frykt og forpliktingar

Eg ser deg springe

Springe frå stein til stein

Så lett på foten

Så utan at noko jagar deg

Eg held deg i handa

Di hand i mi

Så mjuk og varm

Så lita og god

Du held meg i handa

Mi hand i di

Måtte du aldri sleppe ho

Måtte du aldri stoppe å flire

Måtte du aldri stoppe å danse

Måtte du aldri stoppe å fortelje

Måtte du aldri stoppe å vere leiken

Måtte du aldri springe frå noko, men til noko

På fremsiden nå
Smånytt

Nysgjerrige Bianca

Notis torsdag 12:22

Kan måle kunnskapen

Notis torsdag 12:05
Fiskeri & havbruk
Nyheter fra riksmedia
Aktivitetskalender
Smånytt

Nysgjerrige Bianca

Notis torsdag 12:22

Kan måle kunnskapen

Notis torsdag 12:05