Værvarsel fra Yr, levert av NRK og Meteorologisk institutt

ytringen.no

Fiskeri & havbruk

MOT til å velge

Helg · Publisert 12:00, 30 jul 2020

Det er lett å beundre folk som er flinke. Vi lar oss imponere og inspirere av de som lykkes med det de holder på med. Noen er raske på ski, noen er gode med fotballen, andre fantastiske musikere. Vi er prisgitt gode leger, dyktige handverkere og omsorgsfulle lærere og sykepleiere. I utøvelsen av sitt yrke er det nemlig ikke bare det faglige, men også det menneskelige som betyr mye.

I møte med mennesker er det viktig å vise ansvar og ta hensyn til andre, uansett hvor genial man er. Å være flink til å se andre mennesker kan beskrives som en gave. Å være oppmerksom på at andre trenger deg, gi andre komplimenter, gjøre dem glade ved å vise din omsorg og støtte er valg vi tar hver dag. Vi velger selv hvordan vi vil opptre ovenfor andre, enten det er de nærmeste eller andre. Vi har alltid et valg.

MOT til å leve betyr at vi har et ansvar for eget og andres liv. Vi kan ikke alltid velge det som er best for oss selv, men må tenke hva som er best for andre. MOT er for at vi skal inkludere alle, uansett. Egoistiske valg fører ikke noe godt med seg. Ingen er tjent med å bli sittende alene fordi man har vært for egoistisk i sine valg. Jeg har tro på at det finnes mye lykke i å dele det man har med andre mennesker. Å dele av sin tid er nok den beste investeringen man gjør. Ta seg tid til andre, små og store venner. Å se andre bli glade gjør meg glad. Å se andre lykkes gir meg en god følelse. Det handler om å unne, ikke misunne.

Alt handler om valg. Selvsagt er det ikke alt vi styrer selv, og det er slettes ikke alt vi kan få gjort noe med. Men det er imidlertid vi selv som velger hvordan vi takler omgivelsene og hendelsene. Skjer det noe fælt i livene våre fører det til store endringer. Vi kan lett tenke at vi er et offer, et offer for onde handlinger eller hendelser. Men det er derifra og framover som er viktig. Det er da de riktige valgene må tas. Er vi heldige og har et nettverk som kan støtte oss og heie oss fram er det et pluss, men den viktigste delen av jobben er alltid opp til en selv.

De fleste hverdagslige valgene vi gjør har liten eller ingen betydning for hva som skjer i livene våre. Vi har våre daglige rutiner som vi utfører og er fornøyde med. Det vi må passe oss for er de store valgene der andre er involvert. Tenk nøye gjennom hva dine valg kan gjøre med andre mennesker rundt deg. Ikke bli for blendet av deg selv og hva du kan oppnå. Det er ikke sikkert det er et lurt valg på lang sikt.

Vær engasjert og fyll kropp og sinn med positiv energi. Vær sammen med dem du liker og fokuser på hva som er viktig for dere. Husk å ivareta ditt mestringsfokus, dine egne talenter og begavelser. Vi er våre valg.

Oldemor på tilvenning

Da Pia Arnøy skulle starte i Barnehage1 avdeling Strand var det ingen «hvemsomhelst» hun møtte i barnehagen. Hennes egen spreke oldemor var blant dem som skulle stå for... lørdag 12:00

MOT til å forebygge

MOT startet ved at noen ildsjeler hadde en stor lidenskap for mennesket og ville utgjøre en forskjell for andre. MOT ønsker å forebygge sosiale samfunnsproblemer gjennom å... torsdag 06:30
På forsiden nå:

Nye avdelinger i Kolvereid barnehage

Barnehageåret er igang og det med tre nye avdelinger på Kolvereid barnehage. lørdag 10:28

Rekordmange elever på Val

I år er det rekordmange elever på Val Videregående skole, men åpningen blir ikke gjennomført helt som før. lørdag 09:17

15. august: God Lørdag

Politiet har absolutt ingenting å melde fra denne rolige natta. Regnet høljer ned i bøtter og spann og for de fleste kan det nok friste med en innedag. Vi er i den siste... lørdag 08:33