Værvarsel fra Yr, levert av NRK og Meteorologisk institutt

ytringen.no

MOT til å virke

Helg · Publisert 07:25, 12 mar 2021

MOT sitt arbeid springer ut fra MOT-brua. MOT-brua er selve grunnsteinene, fundamentet som alt bygger på. MOT sine fire prinsipper, og selve byggesteinene i brua, er å jobbe i forkant, ansvarliggjøre kulturbyggere, forsterke det positive og se hele mennesket.

Disse prinsippene er viktige uansett hva du holder på med. De er viktige for et godt læringsmiljø, de er viktige for et godt arbeidsmiljø og de er viktige for et godt miljø for den enkelte og den enkeltes virke.

Å jobbe i forkant handler om tidlig innsats. Å fange opp ting og se til å få gjort noe med det som holder på å gå galt. Enten det er med deg selv, noen der hjemme, på skole eller arbeidsplass. Å ansvarliggjøre kulturbyggere handler om at noen går foran som gode eksempler. Det kan være folk som har en utpekt rolle i samfunnet vårt, en lederrolle. Vi finner og mange kulturbyggere blant de tusenvis med frivillige som står på for at andre skal ha et meningsfullt liv og en god oppvekst. Å forsterke det positive vil skape forståelse, respekt og gi mestringsfølelse hos den enkelte. Når du griper andre i å gjøre noe bra og du bemerker det, ja da er du med på å forsterke det positive. Å se hele mennesket er ikke bare viktig, men kan være avgjørende for den enkelte innbygger. Ved å ha fokus på disse fire prinsippene vil vi kunne ha en buffer mot det negative som rammer oss alle innimellom.

Alle blir vi påvirket av de rundt oss, av hendelser og uforutsette ting. Vi gjør hele tiden vurderinger og vi er som regel mest streng med oss selv. Men husk at av de vurderinger vi gjør her i livet er det ingen som er så viktig som de vi gjør av oss selv. Vi må huske å tenke positivt, se etter gode løsninger og ikke henge oss opp i det vi ikke får gjort noe med. Da blir det lettere å få livet til å virke slik det er ment å virke. MOT sine verdier og prinsipper er med på å gi ungdommen økende tro på seg selv, bedre selvrespekt og økende mestringsfølelse. MOT skaper bedre klassemiljø og inkluderer flere. MOT bygger ansvarsbevisste – og verdibevisste ungdommer som tar ansvar, bryr seg om andre og er med på å redusere utenforskap. Det som er viktig for oss er å skape noen som bryr seg om de som blir mobbet, de som er utenfor, at noen er der slik at de også føler trivsel, tilhørighet og fellesskap.

Trivsel kan redde noen selv om de blir mobbet. Trivselen og støtte fra betydningsfulle andre kan være med på å motvirke den negative effekten av mobbing. Vis MOT til å bry deg.

19. april: Nok en fin dag

Nyheter mandag 07:44
På fremsiden nå

Høytflyvende sykkeltur?

Nyheter søndag 13:30