Værvarsel fra Yr, levert av NRK og Meteorologisk institutt

ytringen.no

Fiskeri & havbruk

Marte Volden sammen med impulskoret, ordfører Rune Arstein og gitarist Kjell Stokland.

Radioprogram skapte liv i sentrum

Det er vel strengt tatt ikke så ofte det skjer så mye ekstra på en fredag kveld i Norges minste by. I kveld klarte imidlertid Marte Volden, sammen med gjengen i radioprogrammet Kolafei, å sette Kolvereid på kartet og skape litt liv og røre et par timer.

Helg · Publisert 20:43, 18 okt 2019

Kolafei med Rune Nilson er blitt et populært underholdningsprogram som går hver fredag på P1 med en blanding av direkteinnslag fra ulike steder i landet og sketsjer. Denne gangen hadde de lagt turen til Norges minste by hvor det var Marte Volden som var i fokus. Det hele gikk ut på at hun skulle klare diverse utfordringer. Først var utfordringen å få tak i en løvblåser, en spinningsykkel og en spinninginstruktør samt en elgitar og bruke alt dette samtidig. Tiden hun fikk var 30 minutter. Og ved hjelp av familie og venner og det lokale treningsstudioet klarte hun oppgaven med glans.

Den andre oppgaven gikk på å samle minst ti personer ved fontenen på Kolvereid - ved hotellet, samt en offentlig ansatt som skulle godkjenne det hele. Ved hjelp av jungeltelegraf, Facebook, telefoner, venner, familie og overtalelse av forbipasserende på gata ble det en gjeng på 30-40 personer som stemte i på "Ved fontenen på Youngstorget" omdøpt for anledningen til "Ved fontena på Kolvereid". Også ordfører Rune Arstein stilte sporty opp på ekstremt kort varsel og var den som fikk æren av å godkjenne stuntet i makt av å være en offentlig ansatt.

- Det var veldig artig, men det var også veldig stressende, sier Marte Volden etter at et par intensive timer var over.

At det ble Marte som var med på programmet var litt tilfeldig,

- Kolafei hadde fått med seg at Kolvereid er Norges største by. Jeg tror de googlet litt på nett og tok egentlig kontakt med ei venninne av meg, som antagelig sa at jeg var ei "jåsskjerring" som de kunne ta kontakt med, ler Marte.

Med seg som teknisk ansvarlig hadde hun Elisabeth Neerland, som holdt tråden i det hele.

- Jeg visste om oppgavene på forhånd og sjekket ut at det var teknisk mulig å få tak i de tingene de skulle ha på forhånd, sier Elisabeth.

Og folk så også ut til å glede seg over at det skjedde noe impulsivt og artig på Bakkan en fredagskveld og stemte i av full hals, før det hele var over og de kunne vende hjem til fredagstacoen.

– Som båteier har man et ansvar for at båten er sikker

Nå som temperaturen begynner å stige er det mange som begynner å gjøre klar båtene sine for sommeren. Det finnes mange måter å gjøre ting på. Jan Morten Stræte fra Kolvereid har... søndag 07:53

Fargeklatter i tilværelsen

De siste ukene har jeg gjenopplevd min egen historie i form av mange gjemte «skatter». Loftet i barndomshjemmet har blitt tømt. Det er utrolig hvor mye som har blitt samlet på.... lørdag 11:50

Fredagsquizen!

fredag 11:31