Værvarsel fra Yr, levert av NRK og Meteorologisk institutt

ytringen.no

Det må da gå an å tenke seg om!

Er det nødvendig å være ufin mot andre i din kamp for det du brenner for? Må du tråkke folk ned i søla? Tror du virkelig det gagner din kampsak?

Kommentar · Publisert 10:06, 27 jun 2020

De siste dagene har debatten rast omkring katteproblematikken i Rørvik etter at Ytringen skrev om at 16 katter var overlevert Dyrebeskyttelsen. Det har haglet inn med kommentarer, ikke bare fra nærmiljøet, men fra hele landet. Det som forundrer meg og gjør meg eitrende forbannet er hvor stygge en del kan bli i sine ytringer – til og med før de har lest saken. Nettrollene popper opp og gyver løs uten at man vet hva saken handler om. Og det er ikke bare i denne saken vi ser tendensen.

Enhver får ha sine meninger, og vi tar ikke parti verken med den ene eller andre, men vi vil ikke lenger stå og se på at folk hetses og trues på grunn av sine meninger og ytringer. Kommunens rådgiver Dag Roar Opdal uttalte seg i kattesaken, og det blir i enkelte kommentarer i sosiale medier framstilt som at han og kommunen har en ondsinnet plan om å sulte ut alle katter i kystbyen. Han blir også hetset deretter. Når det går på personer løs på denne måten er det vår plikt å si ifra. Noen mener han bør sultes, og det nevnes både anmeldelse og personlige beskrivelser som ikke hører hjemme noe steder.

Vi ser det i denne debatten, men også i andre pågående debatter. Ekstremisme ødelegger for saken dere står for. Legg ned sverdene og kom i en saklig dialog i stedet for å gyve løs uten respekt for medmennesker. Vis respekt for hverandres meninger, men ja - saker skal debatteres – det er helt klart - men uten å ty til stygge midler og kommentarer.

Det må ikke bli slik i samfunnet vårt at ikke folk tør å ytre sin mening i frykt for å bli hetset. Bruk energien til å gå i dialog og til å jobbe fram gode løsninger, slik kommunen i samarbeid med Bryggekattene nå ser ut til å gjøre.

En oppfordring går også til administratorer på grupper og sider i sosiale medier til å følge med på hva som legges ut på deres sider av kommentarer. Slett det som går over grensen for folkeskikk.

Det er flott at du brenner for din sak, men ta av skylappene litt og tenk deg om to ganger før du skriver den stygge kommentaren. Er det verdt det? Tenk på at du sårer noen. Vi har fått mange tilbakemeldinger på at det er nettopp slike kommentarer som ødelegger for den kanskje gode saken du står for. Så vær så snill, skjerp dere folkens!

5. juli: Fyllebråk på Kolvereid

Politiet meldte 02:20 om amper stemning på utested på Kolvereid. Dørvakte ringte politiet og fikk assistanse fra patrulje som bortviste flere personer etter slåsskamp. Senere på...

Stor musikkopplevelse fra første tone

– Dette er et av de beste stedene jeg har sunget, sa Charlotte Fongen etter lørdagens konsert i Rørvik kirke og fullroser lokalet for akkustikk, arkitektur og publikumet.

Blå konferanse for syvende gang

Den 11. og 12. november blir det igjen konferanse for sjømatnæringen i Rørvik, og denne gangen blir det stort fokus på FN sine bærekraftmål.

Tusen takk

Takk fredag 15:21
Smånytt

Hvor er dette?

Notis Send svaret på «Hvor er dette?» til oss enten på SMS eller e-post.SMS: Skriv YTKONK ditt svar, ditt navn og adresse og send svaret til nummer 2470 (kr 5,-). E-post:... torsdag 21:18

Fallmyr fortsetter som leder

Notis torsdag 13:47
Kommentar

Det må da gå an å tenke seg om!

Kommentar Er det nødvendig å være ufin mot andre i din kamp for det du brenner for? Må du tråkke folk ned i søla? Tror du virkelig det gagner din kampsak? lørdag 10:06

Tar vi godt nok vare på gründerne?

Kommentar I den senere tid har jeg hatt samtaler med ulike gründere. Folk som er villig til å satse tid og krefter på å skape egen arbeidsplass, men som ofte får jantelov og andre uskrevne... tirsdag 11:05