Værvarsel fra Yr, levert av NRK og Meteorologisk institutt

ytringen.no

Jammen så hold deg hjemme!

Under arbeidet med å dekke korona har jeg fått flere meldinger om folk som er i karantene, men likefullt går på jobb, trening og i butikken. Hvordan er det mulig å være så arrogant?

Kommentar · Publisert 13:11, 12 mar 2020

Nå har kommunene tatt grep, helsevesenet står i full beredskap og utsatte grupper skjelver med tanke på å bli smittet. Så langt har ingen fått påvist korona i ytterdistriktet, men det er bare et tidsspørmål.

Redselen blant alle som har lavt immunforsvar er høyst reell og skal tas på alvor. Det er nettopp det kommunen gjør når de innfører den ene restriksjonen etter den andre. De gjør det de kan for å forhindre at smitten får fotfeste i ytterdistriktet og at innbyggerne skal bli alvorlig syke.

Dessverre er det enkelte svimlinger som tar seg til rette etter å ha blitt plassert i karantene etter utenlandsopphold. Det kan være at de ikke er smittet selv, men de kan likevel være bærere. Det er jo nettopp derfor de er satt i karantene inntil de blir testet og erklært friske.

At de trosser påbudet og griper tak i handlekurver, treningsapparater og inngangsdører i den tro at de ikke er syke og ergo ikke kan viderebringe smitte er i beste fall dumskap eller i verste fall utrolig egosentrisk.

Inkubasjonstid, altså tiden fra man er smittet til sykdommen gir symptomer, er ifølge WHO anslått til å være 5-6 dager, men den kan variere fra 0-14 dager. Derfor skal man i karantene hvis man kommer fra et området som er utsatt for smitte.

Den viktigste smitten skjer når personer har symptomer, men det er også mulig med smitte rett før man får symptomer. Så dersom du er syk, hold deg hjemme!

Har du vært i et område og blitt bedt om å holde deg i karantene hjemme, så bli hjemme! Vis hensyn til de sårbare i samfunnet vårt og slutt å oppfør deg som en idiot!

Hvor vanskelig skal det være?

Fiskebåt til bunns i Rørvik havn

En fiskebåt sank ved kaia i Rørvik hvor den lå fortøyd.

Trist utvikling på Leka???

Nok en gang blir det skrevet negativt om Leka. Nok en gang blir det skrevet om varslersaken. Jeg har bodd på Leka i snart 13 år og har IKKE det inntrykke av Leka som har blitt...

Tusen takk

Takk fredag 15:21
Smånytt

Innstilt på grunn av vind

Notis 08.04. Ruten mellom Vennesund og Holm er innstilt inntil videre på grunn av vind. Følg med på tts.no for å se når fergen kommer i gang med ordinær drift. onsdag 08:33

Varsel om redusert produksjon

Notis 03.04: Mattilsynet har sendt ut varsel om midlertidig redusert produksjon ved Mowi sitt anlegg ved Steinflesa i Leka. Årsaken er langvarig luseoverskridelse. fredag 12:20
Kommentar

Kjære lesere og annonsører

Kommentar Lillian Lyngstad redaktør Synnøve Hanssen daglig leder torsdag 14:15

Trist utvikling på Leka

Kommentar av Knut Sandersen tirsdag 07:25
Havlandet nr 20