Værvarsel fra Yr, levert av NRK og Meteorologisk institutt

ytringen.no

Jammen så hold deg hjemme!

Under arbeidet med å dekke korona har jeg fått flere meldinger om folk som er i karantene, men likefullt går på jobb, trening og i butikken. Hvordan er det mulig å være så arrogant?

Kommentar · Publisert 13:11, 12 mar 2020

Nå har kommunene tatt grep, helsevesenet står i full beredskap og utsatte grupper skjelver med tanke på å bli smittet. Så langt har ingen fått påvist korona i ytterdistriktet, men det er bare et tidsspørmål.

Redselen blant alle som har lavt immunforsvar er høyst reell og skal tas på alvor. Det er nettopp det kommunen gjør når de innfører den ene restriksjonen etter den andre. De gjør det de kan for å forhindre at smitten får fotfeste i ytterdistriktet og at innbyggerne skal bli alvorlig syke.

Dessverre er det enkelte svimlinger som tar seg til rette etter å ha blitt plassert i karantene etter utenlandsopphold. Det kan være at de ikke er smittet selv, men de kan likevel være bærere. Det er jo nettopp derfor de er satt i karantene inntil de blir testet og erklært friske.

At de trosser påbudet og griper tak i handlekurver, treningsapparater og inngangsdører i den tro at de ikke er syke og ergo ikke kan viderebringe smitte er i beste fall dumskap eller i verste fall utrolig egosentrisk.

Inkubasjonstid, altså tiden fra man er smittet til sykdommen gir symptomer, er ifølge WHO anslått til å være 5-6 dager, men den kan variere fra 0-14 dager. Derfor skal man i karantene hvis man kommer fra et området som er utsatt for smitte.

Den viktigste smitten skjer når personer har symptomer, men det er også mulig med smitte rett før man får symptomer. Så dersom du er syk, hold deg hjemme!

Har du vært i et område og blitt bedt om å holde deg i karantene hjemme, så bli hjemme! Vis hensyn til de sårbare i samfunnet vårt og slutt å oppfør deg som en idiot!

Hvor vanskelig skal det være?

- Legg bort æppan og smak på æpplan

I høstferien tilbyr Kystmuseet Rørvik i samarbeid med Salmonor for første gang ferieskole for barn. Det blir skole på god, gammel måte - helt uten skjermer. Håpet er at dette skal...

Tusen takk

Takk tirsdag 15:21
Smånytt
Notis Send svaret på «Hvor er dette?» til oss enten på SMS eller e-post.SMS: Skriv YTKONK ditt svar, ditt navn og adresse og send svaret til nummer 2470 (kr 5,-). E-post:... fredag 12:36

Barnetrygden øker

Notis Fra 1. september 2020 økes den ordinære barnetrygden for barn under 6 år med 300 kroner i måneden. Den blir da 1345 kroner i stedet for 1054 kroner. I løpet av ett år får man nå... fredag 11:00
Kommentar

Leka, nå har dere sjansen!

Kommentar av Knut Sandersen torsdag 08:00

Oppskriften på å rive ned et parti på få timer

Kommentar av Knut Sandersen onsdag 20:30