Værvarsel fra Yr, levert av NRK og Meteorologisk institutt

ytringen.no

Stem, stem, stem

Av Lillian Lyngstad, redaktør

Kommentar · Publisert 15:31, 6 sep 2019

På mandag skal ytterdistriktets innbyggere, i likhet med folk i hele landet, gå til valgurnene og avgi sin stemme. Og la oss nettopp håpe det, at folk benytter denne muligheten. Det nytter ikke å komme i ettertid og klage over styre og stell om du har sittet hjemme på valgdagen. Her er vi så få at hver enkelt stemme teller i det store bildet. Hva du stemmer er selvfølgelig helt opp til den enkelte. Det viktigste er at man faktisk gjør det.

Ytringen er en politisk uavhengig avis, og det har vi klart å vise også gjennom denne valgkampen. Her har alle fått komme med sine saker og meninger - uansett partitilhørighet. Det er viktig for oss å poengtere at vi ikke driver forskjellsbehandling. Vi føler også at vi har hatt et godt samarbeid med samtlige partier. Mange har tatt direkte kontakt med oss både for å få fronte aktuelle saker, få råd eller hva det måtte være. Det setter vi pris på. Vi er et talerør for alle som bor i distriktet vårt, og det skal vi fortsette å være. Så vi håper ikke at tilliten og kontakten stopper opp etter valgkampen. Vi er her for dere også når en ny kommune skal bygges, nye kommunestyrer skal formes og nye saker skal frontes.

Valgkampen i seg selv må vi jo si har vært ganske så gemyttlig. Det har ikke vært de harde ordkrigene verken gjennom media eller i debatter. Politikerne har også da kanskje fått litt kritikk fordi partiene ser ut til å være ganske like. Likevel, om du titter på Ytringens valgomat som vi hadde på trykk i valgnummeret 23. august så vil du se at det er forskjeller, og vi håper at du finner et parti som kan være representativt for det du står for.

I Nærøysund har vi også laget podcast med alle førstekandidatene. Et nytt tilbud som er blitt svært godt mottatt. Podcastene kan selvfølgelig fortsatt høres, og også her kan du få et godt innblikk i hva de ulike partiene står for.

Uansett, det blir en spennende dag på mandag. Selv om meningsmålingene viser en trend så er ikke resultatene gitt på forhånd. Nå er alt opp til innbyggerne i de tre kommunene.

Så ønsker vi alle våre politikere lykke til på mandag og folkens, STEM, STEM STEM!

18. februar: Regn og vind

Kaffekoppen og regn på utsiden av vinduet er vel årets gjenganger. Det er bare å slå fast at vi har et merkelig vær i år. Sør for oss sitter 70 personer innesnødd på Haukelifjell...

Nye vindturbiner på vei

For å imøtekomme fremtidens behov for mer kraft må NTE nesten doble sin kraftproduksjon. Det betyr at minst 42 nye vindturbiner skal på plass i det nye Ytre Vikna 2 feltet.

Ja, jeg elsker kuer!

av Knut Sandersen
Kommentar

Ja, jeg elsker kuer!

Kommentar av Knut Sandersen mandag 21:27