Værvarsel fra Yr, levert av NRK og Meteorologisk institutt

ytringen.no

Thomas Brøndbo og Terje Tranaas besøkte Rørvik kirke.

Alt ble bra med Thomas og Terje

Mandag kveld startet Thomas Brøndbo sin kirketurne i Rørvik kirke. Turneen har han kalt "Alt blir bra". Og det er vel ingen tvil om at han og makker Tere Tranaas sørget for at alt ble bra for publikum i den halvannen timen konserten varte.

Kultur · Publisert 10:13, 2 mar 2021

Av alle artister fra Trøndelag er vel Thomas Brøndbo en av de som har besøkt ytterdistriktet aller mest i konsertsammenheng. Og også denne gangen klarte namsosingen å fylle kirkebenkene bortimot til maksgrensa av det som er lovlig i disse dager. I likhet med bror Bjarne, som var her sist uke, startet Thomas sin nye turné her i distriktet, men lillebror klarte å samle flere publikummere denne gangen. Bjarne-fokuset under konserten var imidlertid lagt så å si helt vekk.

– Terje sier at jeg må slutte å snakke om Bjarne på konsertene mine, sa en opplagt Thomas, som er dyktig til å kommunisere med publikum. Han understreket også fra starten:

– For all del ikke syng med på sangene!

Og dette var slett ikke bare spøk. Koronaregelverket i disse dager er nemlig slik at dersom man har allsang så skal man ha større avstand til sidemannen. Da blir det plass til færre publikummere - derfor ble det ingen allsang denne gangen, selv om nok mange hadde lyst til å nynne med på de kjente låtene som artisten serverte fra scenen i kulturkirka.

Det startet med hans store hit "Du sa æ va ein drøm" . Deretter geleidet duoen publikum gjennom en halvannen time lang konsert med mange fine, norske låter ispedd lune kommentarer. Her fikk man alt fra klassikerne "Din tanke er fri" og "Blå salme" til låter som blant andre den nydelige "For kjærlighetens skyld", "Nykoka kaffe" og den ganske nye låta " Heim et annet sted på jord". Thomas har en meget stødig og god stemme og med Terje Tranaas som støttespiller ble hver og en av låtene en nytelse for øret.

Det var tydelig at også publikum likte det de fikk høre og fikk klappet fram et ekstranummer - som ble Åge Aleksandersens vakre "Skin sola". Sistnevnte var et av konsertens desiderte høydepunkt. Og avslutningen passet fint. Thomas og Terje klarte å bringe sol og varme i en mørk og hustrig vinterkveld midt i ei vanskelig tid. Og opplevelsen ble forsterket med nydelig lyd ved Lasse Strompedal - lyd som bar godt fram til alle i salen i kirkebygget, som nok en gang viste at det passer utmerket til konsertformål. Så for en stund ble alt bra for et publikum som er ganske utsultet på kulturelle opplevelser.

Og fikk du ikke med deg denne er det hele 18 muligheter til til å oppleve konserten. Thomas og Terje besøker ikke mindre enn 19 kirker i Trøndelag på denne turneen.

19. april: Nok en fin dag

Nyheter mandag 07:44
På forsiden nå

Høytflyvende sykkeltur?

Nyheter søndag 13:30