Værvarsel fra Yr, levert av NRK og Meteorologisk institutt

ytringen.no

Årets nasjonale gledesdag

Hvert år arrangeres MOT til å glede-dagen. Felles mål for denne dagen er: Spre glede!

Kultur · Publisert 09:45, 19 nov 2019

- Vikna kommune er en MOT-partner, og skal selvsagt markere MOT til å glede- dagen i år igjen. Vi ønsker å spre glede og begeistring ved å møte folket i Vikna. Dette gjør vi ved å vise oss fram, spre informasjon og varme med smil og klemmer. Vi vil også plutselig dukke opp på besøk hos noen som kanskje ikke får så mye besøk, sier MOT-leder i Vikna, Knut Arne Valø i en pressemelding og legger til at MOT til å glede-dagen handler om å ha MOT til å bry seg om andre.

Han forteller at alle kan være med på å spre glede denne dagen, og alle andre dager.

– Og det viktigste stikkordet for ”MOT til å glede-dagen” er: TENK ENKELT. Det kan være alt fra å sende en hyggelig tekstmelding til foreldrene dine, lage vafler til en god klassekamerat, gi en ekstra oppmerksomhet til bussjåføren som kjører trygt til skolen hver dag, eller si takk til naboen som henter posten når du er borte. Det trenger ikke kreve mer enn det! Vis takknemlighet, vær raus med komplimenter og ros. Men husk også å vær raus med deg selv! Når var sist du gledet deg selv med noe hyggelig? Når var sist du sa noe fint til deg selv? Dagen i dag handler også om å ta vare på seg selv, for å kunne ta vare på andre, sier Valø.

Han forteller at MOT tror at nøkkelen til et varmere og tryggere samfunn er robuste ungdommer, som inkluderer alle. MOT oppfordrer derfor til å ha ekstra fokus på å sørge for at ALLE er inkludert ved å kanskje gå litt utenfor komfortsonen.

– Det enkleste er kanskje å glede bestevenninnen eller et familiemedlem, men jeg vil oppfordre alle til å tenke litt utenfor boksen under årets MOT til å glede-dag. Kjenner du noen som sitter alene og som ikke har et så stort nettverk rundt seg, så er det akkurat dem du skal huske på i dag. Ha litt ekstra fokus på å si hei, gi et smil, en tommel opp og kanskje til og med en klem til noen som trenger det. Det kan kreve litt ekstra MOT, men glede smitter og verdien til sammen blir veldig stor. Gled noen du også, så skaper vi årets varmeste dag, oppfordrer Valø.

Tina gleder seg til konsertene

B-gjengen setter opp to julekonserter til helga. På fredag i Kulturhuset i Nærøy og på lørdag fyller de hallen på Terråk med juletoner. De har med noen nye venner til årets lokale... tirsdag 09:23