Værvarsel fra Yr, levert av NRK og Meteorologisk institutt

ytringen.no

Vikna kommune

Også til neste år skal Pollen fylles av folk som får oppleve noen av landets beste artister. Arkivfoto

De første artistnavnene er klare

Bigbang og Ida Maria er først i rekken når Rørvikdagan nå starter sitt tradisjonelle artistslipp.

Kultur · Publisert 10:51, 20 okt 2019


Begge blir å finne på scenen fredag 24. juli.

– Arbeidet med å booke band til Rørvikdagan 2020 startet allerede før årets festival, og nå er vi så å si i mål med å sette sammen programmet for neste år. Vi er stolte over at vi også neste år kan by et hengivent rockepublikum valuta for pengene, sier Ingvill Eriksen, bookingansvarlig for Rørvikdagan på Rørvik-dagenes nettside.

Bigbang, med Øystein Greni i spissen, er kjent for låter som blant annet “Girl in Oslo”. Med albumutgivelser som “Electric Psalmbook”, “Clouds Rolling By”, “Frontside Rock’n’Roll”, “Poetic Terrorism”, “Too Much Yang” og monumentale “The Oslo Bowl” har Bigbang 20 års fartstid som leverandør av helstøpt og dønn ærlig rock med vestkystvibber.

2019 har vært et travelt år for Bigbang, ikke bare har de gitt ut “Glory Chord”, sitt første album på seks år, de har også sluppet den ambisiøse livefilmen “Play Louder”.

Ida Marie er kjent som et fyrverkeri på scenen. Rørvikdagan skriver at helt siden hun brakdebuterte med singelen «Oh My God» i 2007 har Ida Maria fra Nesna i Nordland vært en av de absolutt råeste i norsk rock. Allerede før hun slapp det Spellemann-vinnende debutalbumet «Fortress Round My Heart» i 2008, hadde hun spilt på alle de største norske festivalene. Og da ferden gikk ut i det store utland spilte hun blant annet på Jay Leno Show og gjorde en duett med selveste punk-gudfaren Iggy Pop. Hun var også en av deltagerne i "Hver gang vi møtes" for noen år tilbake.

– Nå slipper vi artister i jevnt takt framover. Det skal mye til å innfri de høye forventningene som publikum har til oss, men jeg kan love at også neste års program vil inneholde noen av Norges mest ettertraktede artister, sier Eriksen på rorvikdagan.no.

Årets nasjonale gledesdag

Hvert år arrangeres MOT til å glede-dagen. Felles mål for denne dagen er: Spre glede! tirsdag 09:45

Har tatt ett bilde hver dag

På torsdag starter en ny fotoutstilling på Norveg. Bildene som skal vises er med på å vise ulike tider innen fotografikunsten. tirsdag 09:02