Værvarsel fra Yr, levert av NRK og Meteorologisk institutt

ytringen.no

Fiskeri & havbruk

Illustrasjonsfoto: Shutterstock

Hvor høy IQ har du?

Hvis du ikke har fått målt den før, så kan du ta turen til Ytre Namdal videregående skole på lørdag og få testen deg.

Kultur · Publisert 09:22, 22 jan 2019

Mensa Norge arrangerer en åpen IQ-test, hvor testen består av et hefte med figurative oppgaver som man har 20 minutter på å løse.

– Besvarelsene rettes av Mensas testpsykolog, og resultatet kommer i posten i løpet av 2-3 uker. Får man IQ-score på 131 eller høyere får man tilbud om medlemsskap, forklarer Per Johan Rauø i en pressemelding.

Mensa er en forening åpen for alle som scorer blant de høyeste 2% på en godkjent IQ-test.

Potensiale i Namdalen

– Med et innbyggertall på ca 38.000 i Namdalen er det et teoretisk potensiale på drøyt 760 medlemmer i området, men per i dag har foreningen få medlemmer i Namdalen, og det er ingen lokal aktivitet, sier Rauø som har et mål om å øke medlemstallet. Han vil gjerne dra i gang Mensa-aktiviteter i området som for eksempel kafé- og pubkvelder, brettspilling, julebord, foredrag, utflukter, kino eller turer for medlemmene.

– Mensa anser det som god distriktspolitikk å ha aktive Mensa-miljøer spredt omkring i landet, sier testarrangøren og forteller at testen foregår i tredje etasje på skolen.

Vær uthvilt

– Før man tar testen kan det være lurt å ta hjemmetesten på mensa.no, for å få en idé om hva slags oppgaver som venter, sier Rauø, som råder deltakerne til å være uthvilt og ha spist et godt måltid.

Det er mulig til å ta en IQ-test i regi av Mensa Norge maksimalt tre ganger i sitt liv, og aldersgrensen er 16 år. For å ta testen, så må du først registrere og melde deg på via Mensa sine nettsider. Testen koster 500 kroner.

Fylte kirka med vakre toner

Kolvereid kirke var fylt til randen på torsdag kveld da de åtte sangerne i Svartehavets Don Kosakk-kor serverte en halvannentimes konsert for sitt publikum. Det var en enestående... fredag 21:00