Værvarsel fra Yr, levert av NRK og Meteorologisk institutt

ytringen.no

Motormessa / Kystbymessa

Illustrasjonsfoto: Shutterstock

Hvor høy IQ har du?

Hvis du ikke har fått målt den før, så kan du ta turen til Ytre Namdal videregående skole på lørdag og få testen deg.

Kultur · Publisert 09:22, 22 jan 2019

Mensa Norge arrangerer en åpen IQ-test, hvor testen består av et hefte med figurative oppgaver som man har 20 minutter på å løse.

– Besvarelsene rettes av Mensas testpsykolog, og resultatet kommer i posten i løpet av 2-3 uker. Får man IQ-score på 131 eller høyere får man tilbud om medlemsskap, forklarer Per Johan Rauø i en pressemelding.

Mensa er en forening åpen for alle som scorer blant de høyeste 2% på en godkjent IQ-test.

Potensiale i Namdalen

– Med et innbyggertall på ca 38.000 i Namdalen er det et teoretisk potensiale på drøyt 760 medlemmer i området, men per i dag har foreningen få medlemmer i Namdalen, og det er ingen lokal aktivitet, sier Rauø som har et mål om å øke medlemstallet. Han vil gjerne dra i gang Mensa-aktiviteter i området som for eksempel kafé- og pubkvelder, brettspilling, julebord, foredrag, utflukter, kino eller turer for medlemmene.

– Mensa anser det som god distriktspolitikk å ha aktive Mensa-miljøer spredt omkring i landet, sier testarrangøren og forteller at testen foregår i tredje etasje på skolen.

Vær uthvilt

– Før man tar testen kan det være lurt å ta hjemmetesten på mensa.no, for å få en idé om hva slags oppgaver som venter, sier Rauø, som råder deltakerne til å være uthvilt og ha spist et godt måltid.

Det er mulig til å ta en IQ-test i regi av Mensa Norge maksimalt tre ganger i sitt liv, og aldersgrensen er 16 år. For å ta testen, så må du først registrere og melde deg på via Mensa sine nettsider. Testen koster 500 kroner.

Vil ha stor oppslutning om siste UKM i Nærøy

Fristen for å melde seg på årets UKM i Nærøy nærmer seg. Dette blir det siste UKM i Nærøy før kommunen slår seg sammen med Vikna. Kari Hestad og Øyvind Nordstrand ved... mandag 10:36

Den siste "Lohengrin"

Sjokoladen "Lohengrin" har smeltet på tungen til nordmenn i 108 år, men nå er det slutt. Etterspørselen ble for liten og det er besluttet at produksjonen skal avsluttes. søndag 20:00

Smånytt

Kontroll på Foldereid

Politiet gjennomførte en trafikk-kontroll mellom 22:00 og 23:10 natt til lørdag. – 12 kjøretøy ble kontrollert og en bil ble avskiltet grunnet avskiltingsbegjæring, melder...
Skipstrafikk
Flytrafikk

Smånytt

Kontroll på Foldereid

Politiet gjennomførte en trafikk-kontroll mellom 22:00 og 23:10 natt til lørdag. – 12 kjøretøy ble kontrollert og en bil ble avskiltet grunnet avskiltingsbegjæring, melder...

Forsinket avis

Avisa er i dag tirsdag et par timer forsinket på grunn av at en trailer sperret veien nord for Steinkjer. Vi håper at alle skal få avisa si i løpet av formiddagen.
ledige stillinger

SinkabergHansen:
Bli lærling hos oss!
Se annonsen her

Nærøysund Aquaservice:
Servicearbeidere
Se annonsen her

Leka kirkelige fellesråd:
Kirkeverge og organist
Se annonsen her

 

For stillingsannonser - ta kontakt med oss på tlf. 74 39 60 50 eller
marked@ytringen.no

Bruk dine lokale servicetilbud
Været
Flo og fjære