Værvarsel fra Yr, levert av NRK og Meteorologisk institutt

ytringen.no

MOT handler om inkludering, samarbeid og trivsel. Foto: MOT Nærøysund

Inviterer foreldre til foredrag

Førstkommende tirsdag tilbyr MOT Norge i samarbeid med lokalavdelingen i Nærøysund kveldsforedrag i kulturhuset på Kolvereid.

Kultur · Publisert 07:19, 5 aug 2021

MOT-leder, Knut Arne Valø har invitert alt som kan krype og gå av lag – og foreninger, næringsliv, ansatte i barnehagene, foreldrenes arbeidsutvalg (FAU) ved de respektive skolene, representanter fra de videregående skolene, politi, kommune og mange flere.

Påmeldingen har derimot vært så som så, så Valø ønsker å komme med en påminnelse om hvor viktig dette er.

– Vårt fokus er t vi vil at alle skal kjenne til MOT sin filosofi. Vi vil ha med oss hele landsbyen i oppdragelsen av våre barn – og ungdom, forklarer Valø.

MOT jobber konsekvent for å bygge robuste ungdommer som kan ta vare på seg selv, og andre. Robuste ungdommer som inkluderer alle i et varmere og mer inkluderende samfunn. MOT har programmet Robust ungdom på ungdomstrinnet, men i og med at Nærøysund kommune er en pilotkommune i programmet Kommunen som samfunnsbygger, er kveldsforedraget kommet i stand.

– Vi vil forsterke filosofien hos alle voksne som arbeider med barn – og unge, både som jobb og i fritid, forklarer Valø. Foreldrene har alt og si for barna sin oppvekst. Vi mener vi treffer alle gruppene i samfunnet vårt, alt handler om å ha gode verdier overfor hverandre, et godt menneskesyn med andre ord.

– Jeg ønsker at så mange som mulig kan komme og høre på Bjørg-Elin Moen og få en god porsjon med MOT i bagasjen nå før skolestart. Derfor åpner jeg dørene for at alle dere som er foreldre, og har interesse av å komme, kan melde seg på snarest mulig. Foreldrerollen er kjempeviktig, både i forhold til eget barn, men og i forhold til andre sine barn, understreker Valø og minner oss på det afrikanske ordtaket; It takes a village to raise a child».

– Vi må jobbe sammen for å skape tryggest mulige vilkår for barna våre, avslutter Valø.

På forsiden nå

Inviterer til tre folkemøter

Nyheter tirsdag 09:57

Sterk vind gir fergetrøbbel

Nyheter tirsdag 08:02