Værvarsel fra Yr, levert av NRK og Meteorologisk institutt

ytringen.no

Inviterer til storslagen premierefest i ekte James Bond-stil

Den 1. oktober skal det endelig være premiere på den nyeste James Bond filmen, og kultursjef Tom Antonsen kan røpe at denne filmpremieren kommer med et par overraskelser.

Kultur · Publisert 18:00, 11 sep 2021

Kinohøsten er i gang igjen, og spillefilmene har gått i ett siden kolvereiddagene. Med et variert kinoprogram har det vært liv og røre igjen på Kolvereid Kino.

007 vender tilbake

Med pandemien fulgte også utsettelser til ulike arrangementer, også på kulturfronten. Kultursjef i Nærøysund Tom Antonsen forteller at han og hans kollegaer har ventet på å få vist den nyeste James Bond filmen "No Time To Die" i et og et halvt år.

Denne gangen har den velkjente britiske agent 007 forlatt sin aktive tjeneste og nyter et rolig liv på Jamaica, men gleden av det tilbaketrukne livet blir kortvarig når hans gamle venn Felix Leiter dukker opp fra CIA, og ber Bond om hjelp.

– Planen var opprinnelig å vise filmen i fjor vår, forteller kultursjefen.

Ruller ut den røde løperen

Men på lik linje med mange andre arrangementer, og planer ble det også utsettelser på filmfronten, men endelig er lanseringsdatoen klar, og nå står det klart for premiere på den 25. filmsuksessen av vår alles kjære James Bond.

– Premieren blir fredag 1. oktober, og denne gangen vil vi invitere til festpremiere med rød løper og det som hører til, sier Antonsen.

Antonsen forklarer at det først vil være mottakelse av gjestene, og at han håper at gjestene kler seg opp i gallaantrekk i beste James Bond-stil.

– Det blir også flere overraskelser på premierefesten, men de kan jeg ikke røpe enda, ler Antonsen fornøyd.

Det er per dags dato lov å ha 138 personer inne i Nærøysund kulturhus, men Antonsen forsikrer at det vil bli innstramminger dersom de nasjonale retningslinjene tilsier det. Det vil si at det er et begrenset antall plasser, og at her gjelder det å være førstemann til mølla.

Videre forklarer Antonsen at det er 20-års aldersgrense for å delta på dette arrangementet, men at spillefilmen vil vises på nytt på vanlig vis søndag 3. oktober oktober.

Dette vil bli en temainspirert premierefest med rød løper, fest og en filmgodbit på toppen. Antonsen sier at festen varer helt til midnatt.

Billettsalget åpnes den 20. september, og billetten er en pakkebillett til både premierefesten og filmen.

Kino hele året

Selv om alle elsker kinohøst og alle de nye filmene som spilles av på kino en etter en forteller kultursjef Antonsen at Kolvereid kino vil vise filmer ut hele året, og at kinoprogrammet er ganske så bra om han skal si det selv.

– Det er et bredt kinoprogram, og noe for enhver smak, legger Antonsen til.

Deriblant den nye norske innspillingen av "Tre Nøtter til Askepott" vil stå for tur i november. Oppfølgeren til kinosuksessene "Bølgen" og "Skjelvet" som heter "Nordsjøen" vil også bli vist på Kolvereid Kino utover høsten og vinteren.

– Her er det enda en film som omhandler katastrofer, med enda bedre effekter helt på Hollywoodnivå, forteller den engasjert kultursjefen.

Antonsen påpeker at man kan finne mer informasjon om ulike filmer og arrangementer på kinoens hjemmeside, og på Friskus-portalen i Nærøysund kommune.

Daniel Craig spiller den britiske agenten James Bond i den nye spillefilmen. Illustrasjonsbilde hentet fra Kolvereid Kino sine hjemmesider.

På forsiden nå

Inviterer til tre folkemøter

Nyheter tirsdag 09:57

Sterk vind gir fergetrøbbel

Nyheter tirsdag 08:02