Værvarsel fra Yr, levert av NRK og Meteorologisk institutt

ytringen.no

Jammen tok for alvor av da Rolf Pettersen, Frode Alnæs, Eskil Laukvik, Vidar Williksen, Torbjørn Busch og Øyvind Nordstrand gikk opp på scenen og spilte sammen for aller første gang. De viste publikum hva en bluesjam virkelig er.

Jammen ble det jam

Årets nyskapning på Kolvereidddagene var Bluesjam i teltet på torsdag kveld. Det ble et svært vellykket arrangement der både publikum og musikerne på scenen koste seg.

Kultur · Publisert 22:21, 9 aug 2018

Torsdagskveldens arrangement ble noe som Kolvereiddagene aldri har sett tidligere, men som sikkert flere kan tenke seg å oppleve igjen. Da ble det invitert til bluesjam, som var et uformelt arrangement med både faste sammensatte band, og ikke minst flere spontant sammensatte grupperinger bestående av dyktige lokale musikere.

Det var årets konferansier Frode Alnæs som ledet arrangementet, og hans deltakelse var en av suksessfaktorene på jammen. Alnæs bidro både med verbale innslag og selvfølgelig på gitar. Han spilte sammen med flere av deltakerne på arrangementet. Også de mange lokale musikerne som tok med seg sine instrumenter og tok turen til teltet gjorde dette til en svært hyggelig kveld for alle frammøtte.

Kvelden begynte med at flere band fra både Vikna og Nærøy spilte et par av sine mest bluesaktige låter. Etter at denne delen var over så var det åpen scene for de som ville opp og jamme. For de som ikke er helt bevandret i musikktermologien så er en jam en mulighet for musikere å spille fritt sammen i nye konstellasjoner. Dette var det flere av de frammøtte musikerne som benyttet seg av, og de skapte rett og slett vakker og fengende musikk foran et forholdsvis stort publikum i teltet.

Gjennom flere timer i den lune sommerkvelden så var torget på Kolvereid forandret til en skikkelig bluesklubb med lange soloer på både gitar, trommer, munnspill og andre instrumenter. Flere gode spontane vokalprestasjoner var det også. Blant annet fikk flere av kolvereiddagskomitemedlemmene vise at de kan mer enn å organisere dager. Både Marte Volden, Silje Kjihl og Åke Rønningen var oppe på scenen for å bidra med sang til jammen.

Dette var et godt eksempel på at Ytre Namdal har et godt og variert utvalg av musikanter. Alderen på de som var med var fra og med midten av tenårene og til over seksti år. Det alle hadde felles var gleden og interessen i musikken, og det bidro til at dette ble en svært vellykket kveld.

Nærøykirka ut til folket

I helga åpner den lenge planlagte utstillingen til Nærøy kirke i Norveg sine lokaler i Rørvik. Her blir det en ypperlig anledning til å bli kjent med en av regionens største... torsdag 10:44

Presenterer historien om Ol-Tomså

Tirsdag 22. januar vil det bli holdt foredrag om den legandariske bjørnejegeren Ol-Tomså i Bindal museum. Odd Walter Bakksjø og Magne Olav Aarsand Brevik samarbeider om dette... søndag 09:21

Smånytt

Får ikke avisa i dag

Grunnet sykdom/fravær vil ikke aviser til abonnenter med postadresse på 7940 Ottersøy, 7944 Indre Nærøy og deler av 7970 Kolvereid, som vanligvis får avisa med post, motta...
Skipstrafikk
Flytrafikk
ledige stillinger

Paulsen Maskin AS:
Anleggsleder KS
Se annonsen her

Ytre Namdal Vekst:
Leder/veileder på Steam
Se annonsen her

Vikna kommune:
Renholdere
Se annonsen her

Arvato Bertelsmann
Controller
Se annonen her

 

For stillingsannonser - ta kontakt med oss på tlf. 74 39 60 50 eller
marked@ytringen.no

Bruk dine lokale servicetilbud
Været
Politilogg
Flytrafikk
Flo og fjære