Værvarsel fra Yr, levert av NRK og Meteorologisk institutt

ytringen.no

Jammen tok for alvor av da Rolf Pettersen, Frode Alnæs, Eskil Laukvik, Vidar Williksen, Torbjørn Busch og Øyvind Nordstrand gikk opp på scenen og spilte sammen for aller første gang. De viste publikum hva en bluesjam virkelig er.

Jammen ble det jam

Årets nyskapning på Kolvereidddagene var Bluesjam i teltet på torsdag kveld. Det ble et svært vellykket arrangement der både publikum og musikerne på scenen koste seg.

Kultur · Publisert 22:21, 9 aug 2018

Torsdagskveldens arrangement ble noe som Kolvereiddagene aldri har sett tidligere, men som sikkert flere kan tenke seg å oppleve igjen. Da ble det invitert til bluesjam, som var et uformelt arrangement med både faste sammensatte band, og ikke minst flere spontant sammensatte grupperinger bestående av dyktige lokale musikere.

Det var årets konferansier Frode Alnæs som ledet arrangementet, og hans deltakelse var en av suksessfaktorene på jammen. Alnæs bidro både med verbale innslag og selvfølgelig på gitar. Han spilte sammen med flere av deltakerne på arrangementet. Også de mange lokale musikerne som tok med seg sine instrumenter og tok turen til teltet gjorde dette til en svært hyggelig kveld for alle frammøtte.

Kvelden begynte med at flere band fra både Vikna og Nærøy spilte et par av sine mest bluesaktige låter. Etter at denne delen var over så var det åpen scene for de som ville opp og jamme. For de som ikke er helt bevandret i musikktermologien så er en jam en mulighet for musikere å spille fritt sammen i nye konstellasjoner. Dette var det flere av de frammøtte musikerne som benyttet seg av, og de skapte rett og slett vakker og fengende musikk foran et forholdsvis stort publikum i teltet.

Gjennom flere timer i den lune sommerkvelden så var torget på Kolvereid forandret til en skikkelig bluesklubb med lange soloer på både gitar, trommer, munnspill og andre instrumenter. Flere gode spontane vokalprestasjoner var det også. Blant annet fikk flere av kolvereiddagskomitemedlemmene vise at de kan mer enn å organisere dager. Både Marte Volden, Silje Kjihl og Åke Rønningen var oppe på scenen for å bidra med sang til jammen.

Dette var et godt eksempel på at Ytre Namdal har et godt og variert utvalg av musikanter. Alderen på de som var med var fra og med midten av tenårene og til over seksti år. Det alle hadde felles var gleden og interessen i musikken, og det bidro til at dette ble en svært vellykket kveld.

Mental Helse Nærøy og Vikna feirer sine første 15 år

I år er det 15 år siden Mental Helse Nærøy og Vikna ble opprettet. Nå er de det nest største lokallaget i Trøndelag. Lørdag 25. august så feirer de seg selv med et stort... søndag 01:15
ledige stillinger

Nærøy kommune:
Assisterende rektor og fagarbeider renhold

Se annonsen her

SinkabergHansen:
Økonomisjef konsern

Se annonsen her

Flo og fjære
Politilogg