Værvarsel fra Yr, levert av NRK og Meteorologisk institutt

ytringen.no

Kjerstin Laumo ble kåret til den strkeste kvinnen hos HUNT4, Her flankert av Henrik Krokstad og Vegard Knudsen.

Kåret Kolvereiddagenes sterkeste kvinne

HUNT4 var en av utstillerne som måtte flytte sin stand inn på Coop-senteret. De oppfordret folk til å prøve styrken sin. Beste kvinne ble Kjersti Laumo som klemte til på apapratet med respektable 51,4 kilo.

Kultur · Publisert 12:23, 14 aug 2018

Boder er en viktig del av Kolvereiddagene. HUNT4 var en av dem som opprinnelig hadde bod i gata. Der hadde de kick-off for høstens helseundersøkelser, og i den forbindelse ble forbipasserende oppfordret til å delta på en uhøytidelig test. Det gjaldt å måle gripestyrken. Hvor mange kilo man var kapabel til få fram, dukket opp på displayet.

Godt fornøyd med responsen

Kjersti Laumo fra Ottersøy ble vinneren av dameklassen med 51,4 kilo, tett fulgt av Gry Grunnan med 50,1 kilo og Marit Dille på tredjeplass med 49,5 kilo.

I herreklassen ble Trond Stian Jenssen best med 85,2 kilo, Lars Fredrik Mørch klarte 84,3 kilo og Terje Settenøy ble tredje beste. Han kunne skilte med 74,7 kilo.

– Vi er veldig godt fornøyd med responsen på standen. Denne uhøytidlige konkurransen med gripestyrke ble populær, sier Vegard Knutsen hos HUNT4.

Vinneren i dameklassen, som er fra Ottersøy, fikk en billett til kveldens konsert med Dance With a Stranger som premie, og var storfornøyd med dette.

Bredt underholdningsspekter

– Jeg driver ikke med noe tungarbeid nå, men jeg er oppvokst på gård, fortalte Laumo med et smil.

Ellers bød lørdagen på mange andre aktiviteter som loppemarked, piratshow, trekkspillmusikk, konserter og og en feiende flott motor- og MC-parade gjennom storgata.

En lokal historie fra havet

I en av bodene hadde Nærøy historielag tilholdssted. Hilmar Blikø viste fram en metallring.

– Denne ringen hadde en lange rundt kroppen. Dette skjedde på 1980-tallet, og langen hadde vokst etter at hun svømte inn i ringen. Det var forsøpling i havet for 30 år siden også, konstaterte Blikø.

Små og store koste seg tydelig sjøl om været la en demper på denne siste dagen under arrangementet.

Nærøy kirkas venner ble kåret til årets beste bod, og premien var gratis bod neste år. Så nå er første trinn tatt på veien mot Kolvereiddagene 2019.

Klart for Ørnerovets scenedebut

Til helga så er det en historisk hendelse som skjer på Leka. For første gang vil historien om Ørnerovet bli framført på scenen. tirsdag 11:00

"Barbro" kles opp i ny drakt

Amatørteaterlaget Barbroteateret er snart inne i sluttforberedelsene til en ny versjon om Barbro, kvinnen som ble brent på bålet som heks på 1600-tallet. Denne gangen fortelles... mandag 14:56