Værvarsel fra Yr, levert av NRK og Meteorologisk institutt

ytringen.no

Elisabeth Strands fotoutstilling «Livslinjer» ble godt mottatt i Bindal.

Kreative kunstnere med utstilling

Under årets Nordlandsbåtregatta hadde de utflyttede bindalingene Elisabeth Strand og Cathrine Kristiansen utstillinger for å vise fram sitt kunstuttrykk. I tillegg ble to nye bøker fra distriktet presentert under arrangementet.

Kultur · Publisert 14:35, 3 jul 2018

Regatta er et kulturarrangement med mange ingredienser. Salgsutstillinger har vært en del av konseptet på mange av regattaene opp gjennom tidene. I år var det flere nye, flotte innspill på denne fronten.

Foto og bok

Elisabeth Strand vokste opp på Terråk, men bor nå i Trondheim. Sist helg deltok hun både som segler av færingen «Ternen», og med sin fotoutstilling «Livslinjer».

Den er bygget opp rundt færingen, og båtbyggerne i Alslia produksjon gjennom generasjoner. Hun har også ei bok for salg, der alle bildene er integrert.

«Livslinjer viser glimt fra livet og båtbyggingen i Alslia, og de vakre linjene, kunsten, den før så livsviktige båtbyggerkunsten. Dette er en hyllest til Nordlandsbåten og dens båtbyggere», skriver Elisabeth Strand i bokas forord.

– Jeg jobbet i vel to år med prosjektet før det ble klart, sier Strand som hadde den første utstillinga i Trondheim i november. Den ble også godt mottatt.

Første utstilling

For Cathrine Kristiansen har maling og tegning alltid vært en kjær hobby. Hun er opprinnelig fra Foldereid, men bodde også noen år på Terråk før hun flyttet til Brønnøysund.

I fjor opprettet hun gruppa ck-malerier på Facebook. Der har hun fått god respons og hun har fått solgt mange av sine malerier.

– Dette er min første utstilling, og jeg er veldig spent, sa Kristiansen da Nordlandsbåtregattaen åpnet på lørdag.

Praktbok og historisk hefte

Det ble også presentert to nye bøker fra distriktet. Bindal museums venner lanserte sitt hefte «Gamle butikker i Bindal - to karva blad og ein påssi svisker».

Den er som tittelen antyder en fyldig presentasjon av butikker i Bindal. Med unntak av noen få, er de aller fleste nedlagt i dag.

Roar Berg-Hansen fra Brønnøysund hadde stand på regattaen for å promotere sin nye bok. Den har fått navnet «Sagakysten - i vikingers kjølvann». Denne boka er laget etter grundig research av Berg-Hansen som har bakgrunn som fotograf og journalist.

Ytringen vil presentere en omtale av de to bøkene i en av de kommende utgavene av avisa.

Tilbake til Ytterhålvitja og 1972

Etter nesten to og et halvt års ventetid kan publikum snart få finne ut hvordan det har gått med figurene fra Ytterhålvitja - en liten ukjent grend en eller annen plass på Vikna.... fredag 13:15
Her kan du lese alt om Sopin 2018
ledige stillinger

Nærøy kommune:
Fagleder

Se annonsen her

Marine Harvest:
Driftsteknikere

Se annonsen her

Politilogg
Flo og fjære