Værvarsel fra Yr, levert av NRK og Meteorologisk institutt

ytringen.no

Berit Eide og Goggi Sæter er ute på bokturne. Onsdag kveld besøker de Kolvereid.

Lokale forfattere besøker biblioteket

Onsdag 15. september inviterer Nærøysund bibliotek avdeling Kolvereid til en kveld med forfatterbesøk. Da kommer bindalskvinnene Goggi Sæter og Berit Eide og presenterer boka "Torturert og tatt som gissel - Gåten Ingeborg Holm".

Kultur · Publisert 10:48, 14 sep 2021

I fjor høst ble boka om Ingeborg Holm lansert. Den er skrevet av Goggi Sæter og Berit Eide. Dette er en utrolig sterk historie fra andre verdenskrig som mest av alt handler om stort mot og sterk overbevisning.

I Gestapos klør

Boka "Torturert og tatt som gissel - Gåten Ingeborg Holm", er historien om bindalskvinnen som havnet i Gestapos klør på slutten av andre verdenskrig.

Da krigen var et faktum i 1940 jobbet hun som renholder på jernbanen i Trondheim. Tre måneder før krigen er slutt arresteres hun av Gestapo.

Rinnans gissel

Etter nedverdigende og umenneskelig tortur blir hun 8. mai 1945 tatt med som gissel for Rinnanbanden når de flykter opp i Verdalsfjellene. Ingeborg Holm overlever dette, men får varige mén etter alt hun har gjennomgått denne krigsvåren.

Da boka ble lansert i fjor høst, besøkte Sæter og Eide flere steder i nærområdet. Nå er det Kolvereid som står for tur. Biblioteksjef Gerd Torild Aune opplyser at dette kulturelle treffet vil bli gjennomført i bibliotek- og skolebygget Nøkkrosa.

Den sterke kvinnen Ingeborg Holms historie ble utgitt i bokform i 2020.

På forsiden nå

Inviterer til tre folkemøter

Nyheter tirsdag 09:57

Sterk vind gir fergetrøbbel

Nyheter tirsdag 08:02