Værvarsel fra Yr, levert av NRK og Meteorologisk institutt

ytringen.no

Høstkonserten i Nærøya kirke har vært arrangert siden foreninga Nærøykirkas venner ble stiftet i 1997.

Magisk- igjen

Nærøykirkas venner arrangerte lørdag sin tradisjonelle høstkonsert i kirka de jobber for å bevare. Igjen ble opplevelsen veldig sterk i det flotte kirkerommet med den nydelige akustikken. Publikumstallet på under 40 personer er derimot for lavt under denne fantastiske og tradisjonelle begivenheten.

Kultur · Publisert 20:39, 14 sep 2021

Siden oppstarten av foreninga Nærøykirkas venner i 1997, har det vært en tradisjon med høstkonsert i kirka i september hvert år.

Før konserten begynte fikk publikum servert urtesuppe med lokale urter og krydder, kokt av forningas leder, Anne Lise Arntsen.

– Den mest om fattende jobben bak denne suppa er plukkinga av bladene fra alle stilkene, lo hun.

Da Arntsen ønsket velkommen i år, var det med musikerne og lyrikerne Trine Stenersen, kultursjef Tom Antonsen, Maren Grønli Berg, Torkil Marsdal Hanssen, Ola Grøvdal og Rolf Anker Pettersen som underholdere.

– Jeg spurte Rolf om han ville sette sammen konserten, og etter kort betenkningstid takket han ja til å være musikalsk leder for konserten. Sammen med de andre har de satt sammen innholdet i denne konserten, fortalte hun.

Konserten ble satt igang med nydelige saksofontoner fra Tom Antonsen som intro til "Det gamle fjell i syningom", flott tolket av Maren Grønli Berg, og allerede da var den magiske stemningen satt.

I løpet av konserten fremførte Ola Grøvdal flere av sine egne dikt, med både alvorlige og mer humoristiske undertoner, musikerne og vokalistene gjorde en fremragende jobb, det gjorde også lydtekniker Walter Olsen-Ryum fra Midt-Norsk Lydformidling.

– Nærøya har etter hvert fått en spesiell plass i mitt liv, den er det første jeg ser om morgenen, og det siste jeg ser om kvelden siden jeg flyttet tilbake til VIkna etter å ha vært i "utlendighet" siden 1972, fortalte han.

Det som traff journalisten nærmest hjerterota var "Ho viste mæ sola", med tekst av Trine Stenersen. Melodien til denne sangen ble skrevet av en av hennes nå avdøde kompiser.

– Han som la melodi til denne teksten var en av mine nærmeste venner. Han hadde et utfordrende liv, og denne sangen ble for ham en hyllest til hans livs store kjærlighet. Dessveree sovnet han still inni en stol på stua en kveld hun la barnet deres, fortalte hun før hun fremførte låta.

Både Maren og Trine viste seg ikke bare som gode vokalister under konserten, men i likhet med Ola Grøvdal også sterke formidlere.

Etter konserten takket Anne Lise Arntsen alle involverte.

– Hvorfor skal vi hente musikk fra Trondheim eller Oslo når vi har slike fantastiske musikere lokalt, spurte hun, og det er et utsagn undertegnede lett stiller seg bak.

På forsiden nå

Inviterer til tre folkemøter

Nyheter tirsdag 09:57

Sterk vind gir fergetrøbbel

Nyheter tirsdag 08:02