Værvarsel fra Yr, levert av NRK og Meteorologisk institutt

ytringen.no

Det var et flott syn for amcarentusiaster da 13 mustanger rullet inn på tunet til Per Gunnar Kongensøy på lørdag.

Mang en Mustang

De som har interesse for klassiske amerikanske biler kunne få litt av en opplevelse i helga. Da passerte Mustang Power Tour gjennom Ytre Namdal med 13 Ford Mustang-biler. Den lokale amcar-klubben tok godt imot gjestene og deres biler.

Kultur · Publisert 13:13, 15 jul 2018

– Det er V8-er-lyden og de fine linjene på bilene som gjør Mustangen så spesiell. En finner ikke sånn på biler i dag, sier Roger Bakøy, som var reiseleder for bilkortesjen med Mustanger som kom innom Ytre Namdal i helga. Dette var den tiende turen til Mustang Power Tour, som er et opplegg for mustangeiere der de reiser sammen på tur hver sommer. Det har de gjort hvert år siden 2009, og dermed ble årets tur den tiende rekken. I likhet med den aller føste turen så kjørte mustangene denne gang til Helgeland og Ytre Namdal. Til Ytre Namdal kom de på sørgående tur, og dette var siste stopp før de avsluttet i Trondheim. De fleste som var med på turen har tilhold i Trondheim og andre steder i Trøndelag, men det deltok også mustangeiere fra andre steder i landet.

– Det er litt forskjellig hvem som er med fra år til år, men vi er tre personer som har vært med på alle turene, deriblant meg, forteller Roger Bakøy, som legger til at neste år går turen til USA. Da uten egne Mustanger, men det skal selvsagt leies Mustanger "over there".

De bilene som deltok på turen i år var fra første årsmodell i 1965 og fram mot 2008-modell. De fleste var fra slutten av 1960-tallet og starten på 1970-tallet. Roger Bakøy forteller at etter 1974 så endret Ford drastisk på utseendet på Mustangen, og apellen på denne generasjonen er liten hos entusiastene. Først utpå 2000-tallet fikk modellen et ytre og en motor som fenget menigheten igjen.

Mustangen er en bil som fasinere mange. Blant dem er Per Gunnar Kongensøy i Ytre Namdal Amcar-klubb. Han og kona har hver sin røde Mustang i garasjen. Det var Kongensøy som kom i kontakt med Mustang Power Tour-gjengen, og det var han som inviterte dem hjem til fritidseiendommen sin ved Stakkskaret i Vikna til grillkveld og sosialt samvær sammen med de lokale amcarentusiastene. Med mat og drikke sponset av lokalt næringsliv så ble det mye bilprat og ikke minst mulighet til å se nærmere på de mange flotte amerikanerne som sto samlet på tunet. Med de lokale bilene var dettotalt 19 amerikanske glis samlet på ett sted, de aller fleste i flott nypusset stand, selv om de hadde tilbakelagt en god del kilometer fra Trondheim og opp til Sandnessjøen og Vega før de satte turen nedover igjen. Roger Bakøy innrømmer at kjørekomforten er så som så når en skal på langtur med disse bilene, men det betyr lite når en får dyrke sin lidenskap på denne måten, samtidig som en får være sammen med andre som har den samme hobbyen og interessen.

Mustang-gjengen fikk mye oppmerksomhet underveis, og møtte mange likesinnede på veien. Før de kom til Ytre Namdal så hadde de tidligere på dagen vært på amcartreff i Brønnøysund. Søndag gikk turen utover mot Abelvær før siste etappen mot Trondheim ble satt i gang.

Mental Helse Nærøy og Vikna feirer sine første 15 år

I år er det 15 år siden Mental Helse Nærøy og Vikna ble opprettet. Nå er de det nest største lokallaget i Trøndelag. Lørdag 25. august så feirer de seg selv med et stort... søndag 01:15
ledige stillinger

Nærøy kommune:
Assisterende rektor og fagarbeider renhold

Se annonsen her

SinkabergHansen:
Økonomisjef konsern

Se annonsen her

Flo og fjære
Politilogg