Værvarsel fra Yr, levert av NRK og Meteorologisk institutt

ytringen.no

Kommentatorene under vannskliekonkurransen på Bakkelydagen var Edgar Dahl (t. v.) og Ruben Alexander Øvergård. De var veldig aktive i sin kommentarrolle.

Mye action og fartsfylt moro på Bakkelydagen

På lørdag var det på Nordhorsfjord det skjedde. Med Norges uoffisielt lengste vannsklie fylt opp med vann og Zalo ble det mye moro og noen heftige fartsmålinger.

Kultur · Publisert 01:15, 7 aug 2018

Arrangementet heter for Bakkelydagen. Det kalles det fordi det arrangeres på Bakkely i Nordhorsfjord. Arrangørene av happeningen er Lars Berg-Hansen og Karoline Eide. Første post var vannsklie. Noe som var et mektig syn.

Heftige greier

Gjennom skog og nedover et jorde hadde de gravd og ordnet med plastikk slik at det ble en skikkelig vannsklie.

– Sånn helt ærlig så tror jeg dette er Norges lengste private vannsklie. Ihvertfall Norges lengste midlertidige vannsklie. Vi har smørt den godt med Zalo og vannet den en del. Når du har en vannsklie på rundt 140 meter så skal man få til litt fart. Jeg satser på at før vi er ferdige så skal vi være oppe i femti eller seksti kilometer i timen, sier Berg-Hansen.

I tur og orden fikk alle som ville prøve seg i vannsklien. Noen satte seg ned i badebukser og fikk ganske god fart. Badedyr, flytemadrasser og gummibåter ble også brukt. Med en eller flere pasasjerer. Nytt av året er at har ordnet fartsmåler på et punkt i sklien. Ved den sto det to live-kommentatorer. Edgar Dahl og Ruben Alexander Øvergård sto med mikrofonene og kommenterte stilen og hastigheten til de som kom nedover sklien.

Hastighetene stabiliserte seg på litt over 40 kilometer i timen etter hvert.

– For å få god fart så er det noen ting man kan prøve ut, men noe av det viktigste er biomasse og aerodynamikk. Med andre ord så passer det best å være slank, tung og glatt. Da får man høy hastighet, sier Berg-Hansen.

Ny rekord

De som oppnådde høyest hastighet var også de lureste. I en liten gummibåt satt Jorid Torgnes Kristensen, Rannveig Westerfjell og Arne Eide.

Med Jakob Eide som «hjelpedytter» og mye Zalo under gummibåten de satte seg i så ble det tempo av det. Jakob Eide sin oppgave var å dytte de det lille ekstra før fartsmåleren. Noe som viste seg å fungere. De kom opp i hele 56 kilometer i timen. Noe som ble rekord og årsbeste under Bakkelydagen.

– De siste 12 månedene har jeg kun trent sklie. Jeg har ikke trent noen andre idretter i det hele tatt. Sklie har vært hundre prosent i fokus. De andre øvelsene i dag har vi ikke tenkt på i det hele tatt. Det er sklia som er viktig og nå satte vi rekord, sier en veldig fornøyd Arne Eide.

Ytringen og Namdalsavisa prøvde seg også ut i sklia for å se hvem som kom opp i den høyeste hastigheten. Det ble uavgjort mellom mediafolkene i Nordhorsfjord på lørdag, begge havnet på 47 km/t, noe som var et stykke bak vinnerne.

Hopp i havret

Etter mye latter oppe på Bakkely forflyttet moroa seg til Haukenes. Der det var ordnet til grilling ved det gamle samvirkelaget. Mye mat og drikke gjorde at folket koste seg godt i sola som var på vei nedover.

Etter at grillmaten begynte å sige ned i systemet så ble det klart for nye artigheter og konkurranser. Nå var det sykkel og fart som var i fokus. Ytterst på brygga på Haukenes hadde det kommet seg opp en liten rampe, som var linjet ganske godt opp mot veien dit.

Å hoppe på havet med sykkel var det ikke mange som ville prøve i starten, men etter hvert kom det til noen. Lengde og stil var det man regnet etter. Lars Berg-Hansen gjorde et svalestup til den store gullmeldaljen når det bar utover kaikanten. Noen hadde nok med å treffe rampen og vannet.

Mye moro, mye latter og generelt god stemning var det å finne på Bakkelydagen på Nordhorsfjord. Dette var det tredje året det ble arrangert. Som betyr at det nå er en tradisjon. En tradisjon mange håper blir å fortsette, for dette var artige greier.

Nærøykirka ut til folket

I helga åpner den lenge planlagte utstillingen til Nærøy kirke i Norveg sine lokaler i Rørvik. Her blir det en ypperlig anledning til å bli kjent med en av regionens største... torsdag 10:44

Presenterer historien om Ol-Tomså

Tirsdag 22. januar vil det bli holdt foredrag om den legandariske bjørnejegeren Ol-Tomså i Bindal museum. Odd Walter Bakksjø og Magne Olav Aarsand Brevik samarbeider om dette... søndag 09:21

Smånytt

Får ikke avisa i dag

Grunnet sykdom/fravær vil ikke aviser til abonnenter med postadresse på 7940 Ottersøy, 7944 Indre Nærøy og deler av 7970 Kolvereid, som vanligvis får avisa med post, motta...
Skipstrafikk
Flytrafikk
ledige stillinger

Paulsen Maskin AS:
Anleggsleder KS
Se annonsen her

Ytre Namdal Vekst:
Leder/veileder på Steam
Se annonsen her

Vikna kommune:
Renholdere
Se annonsen her

Arvato Bertelsmann
Controller
Se annonen her

 

For stillingsannonser - ta kontakt med oss på tlf. 74 39 60 50 eller
marked@ytringen.no

Bruk dine lokale servicetilbud
Været
Politilogg
Flytrafikk
Flo og fjære