Værvarsel fra Yr, levert av NRK og Meteorologisk institutt

ytringen.no

Mattis Nordstrand, Alexander Finnvik, Mikkel Nordstrand, Petter Storsul og På Magnus Tangen serverte to låter her med bistand fra korister.

Presenterte sitt nyeste tilbud

Det er tradisjon med minikonserter i musikk- og kulturskolen i Nærøy, og denne gangen kunne det presenteres et helt nytt tilbud - nemlig samspill. Nå vil skolen ha flere elever med og ber interesserte ta kontakt.

Kultur · Publisert 09:01, 7 des 2018

Det er alltid spennende for de som nettopp har startet med et instrument å få framføre for kanskje første gang. Og under minikonserten fikk alle de som er ny på sine instrumenter vise hva de har lært så langt. Det foregikk to konserter parallelt - en i Kolvereidvågen og en på scenen i storsalen. Det som var spesielt denne gangen var at man kunne presenterte det nye tilbudet samspill som fem gutter har valgt i høst. De framførte to låter til stor applaus fra publikum. Lærer på faget - Øyvind Nordstrand forteller at de ønsker å utvide tilbudet.

– Interesserte må gjerne ta kontakt med meg eller Kjell Jørgen Sellæg. Vi foretar et suppleringsopptak og utvider antall elever på faget fra nyttår, sier Nordstrand og legger til at det naturlig nok krever noe forkunnskaper. Man kan ikke være helt nybegynner på instrument/sang,

– Men det tilrettelegges til ulike nivå, så man trenger ikke være kjempegod - det handler ikke om det. Bare man kan litt fra før. Det blir et veldig bra og viktig fag - som jeg gleder meg til å ha videre! sier Nordstrand. Og har man spørsmål omkring tilbudet er det altså bare å ta kontakt. Kanskje kan dette bidra til å gi distriktet flere nye band i årene framover.

Det er i høst 30 nye elever i musikk- og kulturskole i Nærøy, og i alt er det 105 elever i år.

Inviterer til gratis busstur med guide

Vikna folkebibliotek og Magnhild Haalkes venner ønsker seg flere påmeldte til den planlagte bussturen 26. mai. mandag 14:07