Værvarsel fra Yr, levert av NRK og Meteorologisk institutt

ytringen.no

Dåpsfølget har kommet inn på tunet. Barna leker i bakgrunnen.

Rørende vakkert på Leka

Fra første scene av familiemusikalen hadde aktørene premierepublikummet i sin hule hånd da Herlaugsgildet bød på "Ørnerovet fredag ettermiddag. Anført av hovedrolleinnehaver Emma Furre Solberg (10) og hennes jevnaldrende fikk publikum en velspilt og rørende tolkning av hendelsen i juni 1932.

Kultur · Publisert 21:07, 19 jul 2019

Mange både unge og voksne lokale aktører deltok som skuespillere, og en håndfull var også hentet inn fra andre steder i fylket.

De yngste aktørene var uten tvil de som gjorde stykket til en sjeldent fin opplevelse, de voksne måtte finne seg i å stå i skyggen av de unge stjernene, selv om deres skuespillerprestasjoner slett ikke var noe dårligere.

Ørnefamilien stod for den humoristiske delen av stykket, noe som gjorde at en i utgangspunktet tragisk hendelse ikke ble for tungt stoff for publikum, selv om tårer og gjentatte snufs ble observert jevnlig gjennom den rundt halvannen time lange forestillingen.

Manusforfatteren har gjort en enestående jobb med å finne nettopp denne balansen, og sammen med gode melodier og stødige musikere er resulttatet noe som minner mer om noe som kan turneres med enn et amatørteater.

Fyldig anmeldelse kommer i tirsdagens utgave av Ytringen.

Smekkfullt på konsert med Medina & Co

Torsdag kveld valfartet folk til Nærøy kulturhus. Julekonsert med Chris Medina viste seg å være en innertier for de som jaktet på litt julestemning. torsdag 21:46

Interessant foredrag

Han var danebrogsmand, skiløper, bjørnejeger, legende og folkehelt. Ole Skavhaug, eller Skavhøggen, som han gjerne ble kalt hadde et spennende liv, og dette fikk de som tok turen... onsdag 09:26

Torkil Marsdal Hanssen vant kulturprisen

Nærøy kommunes kulturpris blir delt ut for siste gang, og til stor applaus i kantina på InnovArena kunne ordfører Rune Arstein offentliggjøre at den gikk fortjent til Torkil... onsdag 00:06

Spiller teater i Trondheim

Til helga så åpner julemarkedet i Trondheim og sentralt i dette er tre unge skuespillere fra Ytre Namdal. tirsdag 21:00