Værvarsel fra Yr, levert av NRK og Meteorologisk institutt

ytringen.no

Det ble en vellykket Nordlandsbåtregatta på Terråk.

Sol, segl og sønnavind

Nordlandsbåtregatta nummer 40 i rekken går over i historien som optimal på alle måter. Med godvær både på dagtid og kveldstid ble det en folkefest.

Kultur · Publisert 14:24, 2 jul 2018

Med seks storbåter og 11 færinger på startstreken har antallet deltaker gått litt ned i forhold til i fjor, men de som heiste seil hadde to fine turer på Bindalsfjorden. For det er resultatet sammenlagt begge dager som kårer vinneren.

Sekundstrid i oppløpet

Etter første dag lå færing nr. 16 best an som vinner. Mannskap ombord var de to 17-åringene Emil Næsvold og Markus Brevik. De var også de yngste deltakerne. Fem sekunder bak seglet båten med Ivar Hagen og Jostein Alsli over mål.

– Det er fjerde gang vi deltar på Regattaen, men vi har ikke seglet sammen hvert år, sa Næsvold. Men etter søndagens segling var det klart at det ble parhestene Hagen og Alsli som kunne glede seg over bestetid sammenlagt.

Vindretningene var også forskjellig de to dagene. Lørdag var vinden nordvestlig, og på søndag var det sønnavinden som fylte vind i seglan.

Tour de Terråk

Det var masse publikum på kaia under konkurransene på fjorden, og de benyttet også anledningen til å besøke bodene som var plassert like ved kaia. Der ble det mellom annet solgt matprodukter, bilder og bøker med lokal tilknytning.

Det var også lagt til rette for aktiviteter for barna. Sykkelrittet Tour de Terråk var populært. 30 deltakere i forskjellig alder stilte på startstreken. Ellers var Terråk håndballags lapskaus like ettertraktet i år som tidligere år. 260 liter ble fortært i løpet av disse dagene.

1000 festdeltakere

I tillegg til at dette var det den 40. Nordlandsbåtregattaen, har også arrangøren Terråk IL 75-års jubileum i år. Nyvalgt leder Kenneth Wermundsen var godt fornøyd med arrangementet.

– Nordlandsbåtregattaen ble født i 1979, og det betyr at neste år er det 40-års jubileum. Det vil vi markere med å slå litt mer på stortromma. Vi har allerede begynt å tenke tanker rundt arrangementet.

– Ellers er vi strålende fornøyd med årets regatta. Folkelivet denne helga har vært strålende, og stemninga er god. Til sammen var det 1000 mennesker til stede på festene. Årets arrangement gir et pent overskudd i kassa til Terråk IL, oppsummerer Kenneth Wermundsen.

Tilbake til Ytterhålvitja og 1972

Etter nesten to og et halvt års ventetid kan publikum snart få finne ut hvordan det har gått med figurene fra Ytterhålvitja - en liten ukjent grend en eller annen plass på Vikna.... fredag 13:15
Her kan du lese alt om Sopin 2018
ledige stillinger

Nærøy kommune:
Fagleder

Se annonsen her

Marine Harvest:
Driftsteknikere

Se annonsen her

Politilogg
Flo og fjære