Værvarsel fra Yr, levert av NRK og Meteorologisk institutt

ytringen.no

Staut ser frem til å spille på Kolvereid fredag kveld.

Staut tror på god stemning

Staut gjester Kolvereid for første gang fredag kveld, men vokalist Gaute Lein Ausrød tror på god stemning om folket nord i fylket er som resten av innbyggerne i Trøndelag.

Kultur · Publisert 14:55, 9 aug 2018

Valdresbandet Staut ble dannet i 2009, og består av Gaute Lein Ausrød (vokal, gitar), Ørnulf Juvkam Dyve (tangenter, kor, tekst), Dag Arve Sandnes (gitar, mandolin), Asle Tronrud (fele, kor), Torgeir Bolstad (kontrabass, kor) og Frode Flatland (trommer, kor).

Staut spiller folkrock, en kombinasjon av folkemusikk, country og rock. Allerede året etter at de begynte å turnere var de i 2011 et av landets mest turnerende band, og er kjent fra opptredener både på TV og i radio.

– Det blir noen konserter i løpet av året, men det begrenser seg i hovedsak til sommerhalvåret, da blir det til gjengjeld 2-3 konserter i uka, forteller Gaute Lein Ausrød.

Etter en fin konsertsommer, ser bandet at det nå nærmer seg roligere tider.

– Vi har rundt ti opptredener igjen etter at vi har besøkt Kolvereid, så er sesongen over. Bandet er et "overskuddsprosjekt", vi er alle enige om at vi gjør dette for å ha det gøy. Den dagen det blir for mye, er det ikke gøy å spille lenger, mener vokalisten.

Og nettopp det å ha det gøy er hovedforventningen når de nå kommer til Kolvereid for å underholde, Stauts erfaringer fra Trøndelag gjør at de gleder seg litt ekstra til nettopp denne jobben.

– Vi har spilt en del i Trøndelag før, og det er der vi har møtt vårt mest engasjerte og ivrige publikum. Det er første gang vi er så langt nord, men vi forventer at stemningen blir like bra i nordenden som i resten av fylket, sier Lein Ausrød.

Under sommerfesten fredag deler Staut publikum med B-Gjengen, Staut starter showet fra scenen, før bindalingene overtar i teltet.

– Det er bestandig moro å spille på en ny plass, så vi gleder oss veldig til å spille for publikummet på Kolvereid. Så har vi forhåpninger om at de som kommer for å høre på oss får det like morsomt som vi i bandet forventer å ha det på scenen, avslutter Gaute Lein Ausrød.

Mental Helse Nærøy og Vikna feirer sine første 15 år

I år er det 15 år siden Mental Helse Nærøy og Vikna ble opprettet. Nå er de det nest største lokallaget i Trøndelag. Lørdag 25. august så feirer de seg selv med et stort... søndag 01:15
ledige stillinger

Nærøy kommune:
Assisterende rektor og fagarbeider renhold

Se annonsen her

SinkabergHansen:
Økonomisjef konsern

Se annonsen her

Flo og fjære
Politilogg