Værvarsel fra Yr, levert av NRK og Meteorologisk institutt

ytringen.no

Staut ser frem til å spille på Kolvereid fredag kveld.

Staut tror på god stemning

Staut gjester Kolvereid for første gang fredag kveld, men vokalist Gaute Lein Ausrød tror på god stemning om folket nord i fylket er som resten av innbyggerne i Trøndelag.

Kultur · Publisert 14:55, 9 aug 2018

Valdresbandet Staut ble dannet i 2009, og består av Gaute Lein Ausrød (vokal, gitar), Ørnulf Juvkam Dyve (tangenter, kor, tekst), Dag Arve Sandnes (gitar, mandolin), Asle Tronrud (fele, kor), Torgeir Bolstad (kontrabass, kor) og Frode Flatland (trommer, kor).

Staut spiller folkrock, en kombinasjon av folkemusikk, country og rock. Allerede året etter at de begynte å turnere var de i 2011 et av landets mest turnerende band, og er kjent fra opptredener både på TV og i radio.

– Det blir noen konserter i løpet av året, men det begrenser seg i hovedsak til sommerhalvåret, da blir det til gjengjeld 2-3 konserter i uka, forteller Gaute Lein Ausrød.

Etter en fin konsertsommer, ser bandet at det nå nærmer seg roligere tider.

– Vi har rundt ti opptredener igjen etter at vi har besøkt Kolvereid, så er sesongen over. Bandet er et "overskuddsprosjekt", vi er alle enige om at vi gjør dette for å ha det gøy. Den dagen det blir for mye, er det ikke gøy å spille lenger, mener vokalisten.

Og nettopp det å ha det gøy er hovedforventningen når de nå kommer til Kolvereid for å underholde, Stauts erfaringer fra Trøndelag gjør at de gleder seg litt ekstra til nettopp denne jobben.

– Vi har spilt en del i Trøndelag før, og det er der vi har møtt vårt mest engasjerte og ivrige publikum. Det er første gang vi er så langt nord, men vi forventer at stemningen blir like bra i nordenden som i resten av fylket, sier Lein Ausrød.

Under sommerfesten fredag deler Staut publikum med B-Gjengen, Staut starter showet fra scenen, før bindalingene overtar i teltet.

– Det er bestandig moro å spille på en ny plass, så vi gleder oss veldig til å spille for publikummet på Kolvereid. Så har vi forhåpninger om at de som kommer for å høre på oss får det like morsomt som vi i bandet forventer å ha det på scenen, avslutter Gaute Lein Ausrød.

Nærøykirka ut til folket

I helga åpner den lenge planlagte utstillingen til Nærøy kirke i Norveg sine lokaler i Rørvik. Her blir det en ypperlig anledning til å bli kjent med en av regionens største... torsdag 10:44

Presenterer historien om Ol-Tomså

Tirsdag 22. januar vil det bli holdt foredrag om den legandariske bjørnejegeren Ol-Tomså i Bindal museum. Odd Walter Bakksjø og Magne Olav Aarsand Brevik samarbeider om dette... søndag 09:21

Smånytt

Får ikke avisa i dag

Grunnet sykdom/fravær vil ikke aviser til abonnenter med postadresse på 7940 Ottersøy, 7944 Indre Nærøy og deler av 7970 Kolvereid, som vanligvis får avisa med post, motta...
Skipstrafikk
Flytrafikk
ledige stillinger

Paulsen Maskin AS:
Anleggsleder KS
Se annonsen her

Ytre Namdal Vekst:
Leder/veileder på Steam
Se annonsen her

Vikna kommune:
Renholdere
Se annonsen her

Arvato Bertelsmann
Controller
Se annonen her

 

For stillingsannonser - ta kontakt med oss på tlf. 74 39 60 50 eller
marked@ytringen.no

Bruk dine lokale servicetilbud
Været
Politilogg
Flytrafikk
Flo og fjære