Værvarsel fra Yr, levert av NRK og Meteorologisk institutt

ytringen.no

Vikna kommune

Bilal Saab vant Stjernekamp på lørdag. Neste sommer skal han stå på scenen i Pollen under Rørvikdagan.

Stjernekampvinneren til Rørvikdagan 2020

Stjernekamp-vinner Bilal Alexander Saab og resten av bandet NorthKid kommer til Rørvikdagan neste sommer.

Kultur · Publisert 14:13, 27 okt 2019

Stjernekamp-vinneren går på scenen fredag 24. juli 2020.

– I likhet med flere hundre tusen TV-seere, oppdaget vi Bilal gjennom Stjernekamp. Som finalevinner har Bilal vist at han er en formidabel artist med en enestående formidlingsevne, sier bookingansvarlig Ingvill Eriksen i en pressemelding fra Rørvikdagan.

Bilal kommer ikke alene når han går på scenen i Rørvik neste sommer. Med seg har han resten av besetningen i NorthKid, bandet som mange spår at står foran Norges neste store internasjonale pop-gjennombrudd. NorthKid har allerede rukket å vekke oppsikt blant kritikere og publikum, også utenfor landets grenser. Bandet debuterte med singelen «Firefly» i 2017, og har siden sluppet streamingfavorittene «Mono», «Give Me a Call» og «Done Fighting».

Foruten Bilal Saab, består NorthKid av Sebastian Willassen (trommer), Håkon Mathias Guttormsen (gitar, synth, vokal), Helge Reinsnes Moen (synth, vokal) og Vegard Olaussen (bass, synth).

– Bandet spiller catchy synth- og gitarbasert pop, og har etter mange konserter i hele Norge bygd opp et fortjent rykte som et solid live-band. Én av målsetningene er å gi publikum artistene som vil prege musikk-Norge i årene som kommer, og NorthKid er definitivt et band som vil gjøre seg bemerket. Nord-Norske artister slår dessuten alltid an på Rørvikdagan, så alt i alt er dette en booking som passer perfekt til den musikalske profilen vår, sier Eriksen.

Det er ikke første gang Rørvikdagan rekrutterer artister fra Stjernekamp. Både Silya Nymoen, som vant 2013, og 2017-vinner Adam Douglas har bidratt til festivalstemningen i Pollen.

Arrangørene har tidligere annonsert at Ida Maria og BigBang er klare for Rørvikdagan neste sommer.

– Vi er så å si ferdige med bookingarbeidet, og gleder oss enormt til artistslippene utover vinteren. Jeg kan røpe at programmet er variert, og at vi også neste sommer skal skape store musikkopplevelser for festivalgjestene, avslutter Eriksen.

Bilal Saab er til vanlig med i bandet NorthKid. De skal spille opp for festivalfolket på fredagen under Rørvikdagan.

Blåser nytt liv i laget med julebordsrevy

Det har vært ganske stille rundt UL Heimdal på Garstad de siste årene, men nå er laget igjen i ferd med å skape liv i bygda. Denne gangen med julebord, revy, Dire Straits og dans... tirsdag 09:00