Værvarsel fra Yr, levert av NRK og Meteorologisk institutt

ytringen.no

Aurora Vågø Fjukstad som dronningen, Arnljot Hatland som kongen og Vilde Marie Grunnan som prinsesse Gulltopp.

Strålte om kapp med julestjerna

Barna som deltok i forestillingen "På leit ætti julestjerno" søndag ettermiddag strålte like mye som den store julestjerna etter endt forestilling. Og det hadde de all grunn til å gjøre.

Kultur · Publisert 18:23, 17 nov 2019

Det ble nemlig en fornøyelig forstilling publikum fikk være vitne til. Garstad grendehus var fylt til randen da teppet gikk opp for barneteaterforestillingen "På leit ætti julestjerno". Små og store har jobbet i flere uker i høst med forestillingen, og barn fra et stort distrikt var med.

Det er tydelig at teater er noe barn liker å holde på med, og når anledningen byr seg en sjelden gang, så er det svært populært. Da kommer de gjerne langveis fra for å delta, og til sammen var det over 20 barn som sto på scenen. Noen hadde naturlig nok flere replikker enn andre, men alle var like viktige i scenebildet. Alt fløt veldig fint og barna var dyktige i sine roller - i alt fra småfugler og nisser og narrer til konge og dronning og den sleske greven. Replikkene og sangene satt som de skulle, til tross for at det nok var en del som var litt smånervøse.

Historien spinner rundt den kjente fortellingen hentet fra "Reisen til julestjernen" om prinsesse Gulltopp som forsvinner, og kongen som forbanner julestjernen. Fortellingen er bearbeidet og tilpasset lokale forhold, og det har resultert i en flott forestilling. Foruten fortelleren, Kine Westvik, var det bare barn på scenen

Og barna høstet da også velfortjent applaus fra salen etter at teppet falt for den første barneforestillingen på Garstad i nyere tid - la det ikke bli den siste.

Tina gleder seg til konsertene

B-gjengen setter opp to julekonserter til helga. På fredag i Kulturhuset i Nærøy og på lørdag fyller de hallen på Terråk med juletoner. De har med noen nye venner til årets lokale... tirsdag 09:23