Værvarsel fra Yr, levert av NRK og Meteorologisk institutt

ytringen.no

Alle aktører i alle ledd imponerte i Kolvereid skoles store dramaprosjekt.

Suksess for sølvjakten

Mellomtrinnet ved Kolvereid skole leverte et imponerende stykke scenearbeid i alle ledd i undervannsmusikalen "Jakten på sølvet".

Kultur · Publisert 22:34, 12 feb 2020

Onsdag var det premiere i Kulturhuset på Kolvereid på musikalen "Jakten på sølvet", som elevene i 5. -7. klasse ved Kolvereid skole har jobbet iherdig med den siste tiden. Og at det er jobbet mye med dette vistes også på scenen. Alt fra kulisser til kostymer, markedsføring og så videre er det elevene selv som har stått for.

Musikalen handler kort fortalt om sølvets voktere, som er to sild som heter Bill og Jill. De har gjemt sølvet ved revet for at det ikke skal bli borte. Bill og Jill drar til revet for å hente sølvsekken, men når de kommer frem er sølvet borte.

Bill og Jill legger ut på en farefull ferd for å finne igjen sølvet før det er for sent. De møter spreke reker, tøysete torsk og nådeløse kongekrabber på sin vei, men rekker de å finne igjen sølvet og bringe det tilbake til stimen i tide?

Dette er en forestilling med både fengende sanger, dans og masse humor og gode replikker. Fiske-ordspillene nærmest haglet i perioder, og de unge skuespillerne så ut til å finne seg godt til rette på scenen. Noen hadde flere replikker enn andre, men i et teaterstykke er alle roller like viktige. Dette var nok også det første møtet med scenelivet for flere, og det er ingen tvil om at mange har vokst med oppgavene. Det er utvilsomt mye læring i et prosjekt som dette.

I tillegg til fine skuespillerprestasjoner fra de mange barna og mye fin sang fra kor og solister, må vi trekke fram bandet. Det at skolen har klart å stable sammen et helt orkester som spilte til alle låtene er med på å løfte forestillingen mange hakk. Orkesteret, som ble ledet av Øyvind Nordstrand, spilte så bra at undertegnede flere ganger måtte se etter om det faktisk var barn som spilte, eller om det var en cd med singback. Så all ære til de samspilte musikantene i The Fischermen.

To forestillinger ble gjennomført onsdag. Deretter blir det to forestillinger på torsdag før barna får ta en velfortjent vinterferie etter en intensiv periode med teater i fokus.

Vil danne historielag i Bindal

Det som til nå har vært Bindal Museums Venner skal endres til Bindal Historielag på årsmøte i mars, og nå vil de gjerne ha med folk fra hele kommunen. onsdag 20:34

Vil ha alle med på feiringen

I år runder Kolvereid Hornmusikklag 125 år, og de har mange planer for hvordan det skal markeres gjennom jubileumsåret. søndag 07:15
Kommentar

Ja, jeg elsker kuer!

Kommentar av Knut Sandersen mandag 21:27