Værvarsel fra Yr, levert av NRK og Meteorologisk institutt

ytringen.no

Maren Williksen (t. v.) og Eline Devik (t. h.) synes det er artig å arrangere matkvelder for de eldre på Bjørkåstunet.

Tacofredag på Bjørkåstunet

Forrige fredag ble det arrangert tacofredag på Bjørkåstunet. Meksikanske smaker viser seg å være populært blant flere generasjoner.

Kultur · Publisert 14:15, 10 aug 2018

Inne på Bjørkåstunet var det dekket opp og ordnet til tacofredag. På anlegget gikk Ylvis-sangen «Kjempeform» for fullt. Ettersom klokken nærmet seg 18:00 fyllte bordene seg opp. Tortilla-lefser og skjell ble fordelt etter hvilke preferanser de hadde.

Historien om taco i Norge startet helt tilbake i 1971. Da Oluf Lorentzen AS begynte å importere tacoskjell og annet tilbehør til nordmenns fredagsmiddag. Oluf Lorentzen AS var også først ut med å importere Coca Cola til Norge. Så smakene de tok inn har befestet seg mer enn godt i norsk mat.

– Det er kjempegodt med taco. Men det er mange år siden jeg prøvde det sist. Så det blir kanskje som å smake det på nytt igjen. Det er gode smaker og sosial mat så det går godt hjem hos meg, sier 84 år unge Toralf Engesnes.

Gjør dette på fritiden

Ideen bak tacofredag på Bjørkåstunet er det vernepleier Eline Devik og kokk Maren Williksen som står bak.

– Jeg har tidligere hatt vernepleierpraksis her, også jobber jeg her i sommer. Det er en fin plass å jobbe. Det er mange artige og koselige mennesker her, derfor er det spesielt artig å ordne noe litt ekstra av og til. Tidligere ordnet vi en pizza-kveld her i matsalen. Det ble så populært at det nesten ble for lite mat. Så idag har vi ordnet litt mer mat. Jeg og Maren gjør dette på fritiden, men det er givende med de tilbakemeldingene vi får, sier Devik.

Generasjonsnøytralt

Det fine med taco er at det er et sosialt måltid. Alle har sin egen måte å fylle skjellet på. Å sende ingredienser rundt slik at alle får det de vil ha fungerer godt, gammel som ung.

– Jeg bruker å lage dette sammen med mine barnebarn. Både de og jeg liker det kjempegodt. Når man bor her på Bjørkåstunet så er det artig å få litt andre matopplevelser på menyen. En stor takk til den kjempeflinke betjeningen som steller i stand dette. De gjør det på fritiden også, sier 83 år unge Oddny Kvisterø.

Matretter som spenner over generasjoner er alltid populært. Rundt bordene i matsalen er det mange ulike teknikker for å konsumere tacoen. Noen fyller tortillan som vanlig og spiser den med hendene. Og noen kjører kniv og gaffel som de alltid har gjort.

Om det var Gullrekka på NRK som sto for tur etter måltidet vites ikke, men sannsynligheten for det er stor. Fredager i Norge er for veldig mange nettopp det den var på Bjørlåstunet forrige uke. Taco og tv med et smil om munnen.

Nærøykirka ut til folket

I helga åpner den lenge planlagte utstillingen til Nærøy kirke i Norveg sine lokaler i Rørvik. Her blir det en ypperlig anledning til å bli kjent med en av regionens største... torsdag 10:44

Presenterer historien om Ol-Tomså

Tirsdag 22. januar vil det bli holdt foredrag om den legandariske bjørnejegeren Ol-Tomså i Bindal museum. Odd Walter Bakksjø og Magne Olav Aarsand Brevik samarbeider om dette... søndag 09:21

Smånytt

Får ikke avisa i dag

Grunnet sykdom/fravær vil ikke aviser til abonnenter med postadresse på 7940 Ottersøy, 7944 Indre Nærøy og deler av 7970 Kolvereid, som vanligvis får avisa med post, motta...
Skipstrafikk
Flytrafikk
ledige stillinger

Paulsen Maskin AS:
Anleggsleder KS
Se annonsen her

Ytre Namdal Vekst:
Leder/veileder på Steam
Se annonsen her

Vikna kommune:
Renholdere
Se annonsen her

Arvato Bertelsmann
Controller
Se annonen her

 

For stillingsannonser - ta kontakt med oss på tlf. 74 39 60 50 eller
marked@ytringen.no

Bruk dine lokale servicetilbud
Været
Politilogg
Flytrafikk
Flo og fjære