Værvarsel fra Yr, levert av NRK og Meteorologisk institutt

ytringen.no

Prosjektleder Beate Rasmussen (t.h) hadde mandag sin første dag i ny jobb, og leder ved InnovArena, Andrea Nogva (bak), gleder seg til å få mer fokus både rekrutteringsarbeidet.

Beate skal få fart på +1000

Mandag hadde prosjektleder for Emploi +1000, Beate Rasmussen, sin første arbeidsdag i sin nye jobb på InnovArena, og det betyr sterkere innsats i +1000-arbeidet og oppstart at Ungt Entreprenørskap i Namdalen.

Næring · Publisert 23:11, 2 aug 2021

Bedriftsnettverket «Emploi +1000» har fått 600.000 kroner i støtte fra Innovasjon Norge for å drifte nettverket og skape samarbeid mellom bedrifter langs Namdalskysten.

– Vi må få på plass et bedriftsnettverk med fokus på og utvikling innen rekruttering. Vi må rett og slett samarbeide bedre og gjøre hverandre gode. Da sikrer vi oss en bedre rekruttering av den kompetansen vi trenger, sier Beate Rasmussen.

Engasjement for de unge

Hun er opprinnelig fra Salsbruket, men reiste tidlig ut og tok seg en utdannelse som lærer. I 2006 vendte hun hjem til Ytre Namdal og slo seg ned i Rørvik og begynte som lærer i ungdomsskolen. Fra 2013 har hun vært skoleleder før hun nå takket ja til stillingen som prosjektleder.

– Jeg gleder meg til å ta fatt på hverdagen. I tillegg til å bygge bedriftsnettverk så skal jeg også jobbe med Ungt Entreprenørskap. Dette vet vi har vært etterlengtet å få på plass i regionen, forteller Rasmussen.

Ungt Entreprenørskap er en ideell, landsomfattende organisasjon som jobber for å utvikle elever og studenters kreativitet, skaperglede og tro på seg selv, sammen med utdanningsinstitusjoner, næringslivet og andre aktører. Det resulterer i at elevene starter opp egne ungdomsbedrifter som enten svarer på utfordringer som det lokale næringslivet har eller tilbyr tjenester som støtter opp.

Ungdomsbedrift (UB) er et bedriftsprogram i videregående skole. Elever starter, driver og avvikler sin egen bedrift gjennom et helt skoleår, og lærere og mentorer fra det lokale næringslivet kommer til å være veiledere.

Bred satsing på rekruttering

Rasmussen kommer med flere tiltak som vil ligge under Emploi+1000. Arbeidslivsmessen opp mot videregående skoler, målrettet arbeid med å følge opp og skaffe lærlinger til regionen og skaffe flere gode sommerjobber som vil gjøre det attraktivt for lokal ungdom og ungdom fra andre steder å ta seg arbeid her i sommermånedene.

– Arbeidet med brobyggingen til Nord Universitet og NTNU blir viktig. Både med tanke på bestilling av kompetanse, men også å fungere som sparringspartner i forhold til pensum. Vil vi satse på å få tak i unge, nyutdannede med rett kompetanse fremover? Ja er svaret, skyter leder for InnovArena Andrea Nogva inn.

Skal ta godt imot nye innbyggere

Rasmussen nikker og legger til at omdømmebygging og hvordan man tar imot en nyansatt som kommer flyttende til kommunen blir viktig for å skape bo- og bli-lyst.

– Vi må få på plass en helhetlig kommunikasjon hvor både arbeidsgiver, kommunen og det frivillige er med for å ta godt imot de som kommer til oss. På den måten blir de inkludert, og vi øker sjansen for at de blir værende her lengre.

Hun trekker frem trainee som et satsingsområde, og denne gruppen høyt utdannede unge er midt i målgruppen til Empoi+1000. Direkte oversatt fra engelsk betyr trainee praktikant, lærling eller aspirant og er en nyutdannet person med høyere utdanning som tas inn ved én eller flere bedrifter og får spesialopplæring over en lengre periode.

Traineen skal i utgangspunktet allerede kvalifisere til en jobb i bedriften, men vil som trainee få veiledning av en mentor, jobbe i ulike avdelinger og bli kjent med flere deler av bedriften. Ofte er målet, både for trainee og bedrift, at traineen etter endt kontrakt får fast ansettelse i bedriften.

– Dette arbeidet gjør vi i samarbeid med Innovasjon Namdal (INAM) som holder til her på InnovArena, sier Rasmussen.

Faste møtepunkter

Bedriftsnettverket skal møtes jevnlig. Hvert halvår blir det kurs, og hvert kvartal blir det møte over et tema hvor man også får anledning til å dele erfaringer.

– Jeg ser frem til å møte bedrifter, skoler og enkeltmennesker fremover. Målsetningen om +1000, ja den skal vi jobbe for å oppnå sammen, sier en engasjert Rasmussen.

Inviterer til tre folkemøter

Nyheter tirsdag 09:57
På fremsiden nå

Sterk vind gir fergetrøbbel

Nyheter tirsdag 08:02
Kjentfolk

Jubilanter 24. - 30. september

Kjentfolk torsdag 16:51

Humanistiske konfirmanter i helga

Kjentfolk torsdag 16:46
Rett fra levra

Vi har alle et ansvar!

Kommentar onsdag 13:09
Smånytt

Braveheart

Notis fredag 14:25